L'Ajuntament i la Federació Comerç de Borriana plantegen diverses activitats en diferents zones, per a donar suport al comerç local i que tindran lloc els pròxims dies 3 i 4 de gener, en la qual demanen l'ajuda i la col·laboració dels xiquets i les xiquetes del municipi per a “descongelar” Borriana, després de l'encanteri d'un ‘ésser maligne’.

Segons han explicat la regidora de Comerç, Sara Molina, i el president de la Federació de Comerç, Emilio Dávila, aquesta original proposta per a dinamitzar el comerç local i fomentar el consum de proximitat parteix del supòsit que la ciutat “està a punt de ser congelada per un ésser maligne, envejós de les tradicions i el patrimoni cultural de la ciutat que té poders màgics”.

La solució, ha indicat Dávila, està en l'ajuda dels xiquets i les xiquetes de Borriana, que seran “la peça clau per a desfer l'encanteri que es realitzarà, mitjançant la superació de proves amb nivells diferents de dificultat, i no serà fàcil descongelar Borriana”.

El ‘succés’ està previst per al dissabte 4 de gener al voltant de les 17 hores, i el president de la Federació de Comerç ha indicat que “cal prevenir perquè no passe res roín, perquè si s'aconsegueix superar l'encanteri i es descongela Borriana, la ciutat continuarà plena de llum, color, festa i esperit nadalenc”; si, per contra, no s'ajuda o “som incapaços de superar les proves que ens proposa el mag i el seu equip, s'enfadaran i s’emportaran el Nadal per a sempre de la ciutat”.

Dávila ha assenyalat que es necessita l'ajuda dels xiquets i de les xiquetes de Borriana i per això els ha emplaçat a col·laborar, “us esperem el divendres 3 de gener a la vesprada i dissabte, tant al matí com a la vesprada, per a descongelar la ciutat”.

Així, el divendres 3 de gener hi ha previstes activitats de música itinerant pels carrers comercials de 18h a 20h i pintacares de Nadal en el Mercat Central de 19h a 21h.

Mentre que el dissabte 4 de gener d'11h a 13.30h hi haurà animació amb tallers de manualitats i inflables al Parc de Calatrava; i de 17h a 21h l'espectacle de màgia ‘Congelar Borriana’, amb el mag Andy i el joc ‘Descongelar Borriana’ que conté proves en zones comercials per a superar el joc, i el puzle o tauler del joc estarà situat al costat del Centre Municipal de Cultura la Mercè.