Després d'una vesprada de jocs tradicionals i tallers en els voltants del CMC La Mercè, s'ha inaugurat l'exposició commemorativa que es mantindrà oberta fins al proper 22 de gener

 

L' Agrupament Escolta de Borriana celebra en el recentment estrenat 2017 els seus 45 anys d'existència i de dinamització cultural, foment de la convivència i respecte a l'entorn físic que ens envolta. I durant aquest cap de setmana ha iniciat els actes de commemoració de l'aniversari en el cor de Borriana, en el mateix Centre Municipal de Cultura de La Mercè que durant la vesprada del dissabte ha acollit la primera de les jornades de celebració, que es repetiran amb diferents activitats i projectes durant els propers mesos.

Ahir, desenes de xiquets i xiquets tant de la ciutat de Borriana com de diverses poblacions veïnes es van donar cita en la plaça de La Mercè per prendre part dels diferents tallers i jocs tradicionals organitzats pels coordinadors de l'AEB. Durant pràcticament tres hores, han pogut crear el seu propi clauer, s'han pintat les cares en el taller muntat pels mateixos monitors o han pogut redescobrir alguns jocs populars pels que no fa falta més que ganes de diversió i respecte pels companys i companyes. 

Una vegada han finalitzat els jocs populars i els diferents tallers, tant els membres de l'Agrupament Escolta de Borriana, com a pares, mares, amics i familiars dels que en formen part s'han endinsat en el mateix CMC La Mercè per poder assistir a la inauguració de l'exposició commemorativa que repassa l'activitat de l'AEB durant l'últim mig segle, des que en 1972 iniciara la seua activitat dinamitzadora a nivell social.

A l'acte d'inauguració no van voler faltar alguns dels representants municipals, com el regidor de Cultura, Vicent Granel, o la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, qie van coincidir en assenyalar que “l'AEB és un referent per a la ciutat de Borriana després de gairebé mig segle de treball, educació i socialització dels més joves de la ciutat. Tan sols cal vore la capacitat de convocatòria que han tingut avui, i la quantitat de gent que després de molts anys d'haver passat per la institució, avui no ha volgut perdre's la inauguració de l'exposició commemorativa”. Al voltant de 500 fotografies en les quals es recullen centenars de moments de l'AEB tant en les seues activitats realitzades a Borriana, com en les desenes d'eixides, campaments i excursions realitzades durant 45 anys, conformen una exposició que ja ahir va fer que més d'un s'emocionés amb els records dels anys 70, 80 o 90, i que podrà visitar-se a la sala d'exposicions del CMC La Mercè fins al proper 22 de gener. Tal com explicava un dels actuals coordinadors del AEB, Emilio Sales, “nosaltres som una generació més que ha crescut, après i conviscut amb desenes de xiquets i xiquetes gràcies a l'AEB, i aquest esperit de creixement col·lectiu basat en el respecte tant als nostres companys i companyes com a l'entorn natural que ens envolta, és el que hem volgut recrear en l'exposició, que esperem que porte  molt bons records als centenars de persones que han passat per l'Agrupament Escolta de Borriana”.