Comienzaan las Jornadas gastronómicas d ela naranja 2022
XIII Jornades de la Taronja en Burriana
  • Des del divendres 28 de gener i fins al 13 de febrer, 10 restaurants del municipi oferiran menús tancats especials basats en la taronja

  • Participen: Pinocchio, Salva Wings, Al Natural, el Grill Negre, Restaurant Club Nàutic, Da Paolo, L'Arenal, Flamingo Coffee, Nonna’s i Bombora’s Gastro-arrocería


La regidora de Comerç i Turisme de Borriana, Sara Molina, i el president de l'Associació d'Hostaleria de Borriana, José Gargallo, acompanyat de José Vicente Bravo, Nacho Bou i Sandra Gargallo han presentat les XIII Jornades Gastronòmiques de la Taronja a Borriana, que se celebraran des de demà divendres 28 de gener al 13 de febrer, en 10 restaurants del municipi.

En la presentació, Sara Molina ha agraït la participació als restauradors en les jornades perquè suposa “una reivindicació de la utilització en la gastronomia d'un producte diferent i tan representatiu de la nostra ciutat”.

També ha destacat “l’esforç i la valentia” de l'associació d'Hostaleria en la “organització i gestió d'aquesta iniciativa que comporta moltes dificultats i encara més en aquests moments tan complicats de pandèmia”, i ha elogiat “el treball, i la creativitat dels nostres restauradors”.

Així mateix, ha convidat als veïns i veïnes de Borriana i d'altres localitats al fet que coneguen els menús tancats “confeccionats amb creacions molt originals amb el producte tradicional nostre, la taronja, com a ingredient protagonista de tots els plats i no solament com a postres”.

La regidora ha assegurat que es tracta de “una gran oportunitat per a gaudir d'aquests menús dissenyats especialment per a les Jornades Gastronòmiques, i en els quals fins i tot la varietat de taronges utilitzades pot ser un atractiu més per als grans productes que es treballen en cadascun dels deu restaurants participants”.

Sara Molina ha donat a conèixer alguns dels detalls de la nova cita gastronòmica a la ciutat, “la primera de moltes que durant tot l'any se celebren en la capital de la Plana Baixa”.

Aquesta iniciativa turística, impulsada conjuntament per l'Ajuntament i l'associació d'Hostaleria de Borriana, compta enguany amb la col·laboració del distribuïdor local de begudes Ribes, amb una cervesa especial per a les jornades amb sabor a taronja.

Segons ha explicat, aquesta cita s'emmarca en les festes patronals de Sant Blai i ha destacat que les Jornades “se sumen com un atractiu més per a la nostra ciutat”, a més de servir d'eina de promoció per a la restauració local “pretén donar suport i oferir el reconeixement al sector citrícola, mostrar la gran versatilitat d'aquest fruit, oferir experiències i sorprendre els nostres visitants amb enginyosos plats”.

L'edil de Turisme ha destacat l'abast d'aquestes jornades com a “turisme gastronòmic” i el seu valor per “la representativitat del seu producte estrella i el seu alt poder d'identificació amb la nostra ciutat”.

Per part seua, el president de l'associació d'Hostaleria de Borriana, José Gargallo, ha agraït a l'Ajuntament la col·laboració i el suport en aquestes Jornades, “on s'oferiran menús especials basats en la diversitat de cítrics que es cultiven tradicionalment en la localitat”.

Igualment ha indicat els deu restaurants que participen en aquesta edició: Pinocchio, Salva Wings, Al Natural, el Grill Negre, Restaurant Club Nàutic, Da Paolo, L'Arenal, Flamingo Coffee, Nonna’s i Bombora’s Gastro-arrocería. El preu mitjà dels menús se situa entre els 18 i els 30 euros, amb la finalitat que les jornades siguen assequibles a totes les butxaques.

Els díptics amb tota la informació, restaurants participants i menús estan disponibles en l'Oficina de Turisme, així com en els propis restaurants participants; i també poden descarregar-se des de la web de Turisme Borriana, <http://turisme.burriana.es>.