Reunión Ayuntamiento de Burriana y chiringuitos para la temporada estival 2021
  • El consistori i l'empresariat dels xiringuitos han mantingut una primera reunió prèvia a l'obertura de les instal·lacions estiuenques


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Turisme, Sara Molina, han mantingut una reunió preliminar amb l'empresariat dels xiringuitos d’estiu del municipi per a preparar la temporada en les millors condicions i amb la major seguretat possible davant la situació actual de la pandèmia.

En la reunió, l'alcaldessa els ha plantejat la conveniència que cada local tinga un coordinador covid, al qual se li proporcionaria via municipal informació bàsica actualitzada dels protocols sanitaris i mesures en vigor, i que, essencialment, “vetle per la implantació efectiva de les mesures preventives contra el coronavirus, perquè actue de tallafocs dels contagis i actue com a interlocutor amb els serveis sanitaris”.

Safont també ha proposat en una reunió avui amb el director de Salut Pública de Castelló, Carles Escrig, i en la qual han participat els municipis del Departament de Salut 3, que s'estenga aquesta figura de coordinador de covid als locals d'oci de la província, perquè considera que “la prevenció dels contagis és una tasca de tots” i, per tant, “és necessari involucrar a tots els sectors”. La iniciativa ha sigut ben acollida i valorada positivament.

El municipi té 9 concessions d'instal·lacions a la platja que ja han començat el muntatge per a l’obertura entre maig i juny. En la reunió amb l'empresariat de les instal·lacions temporals d'estiu, han reconegut “l’enorme treball” realitzat pel consistori l’estiu passat amb les mesures i propostes contra la covid per a la posada en marxa dels xiringuitos i els “bons resultats obtinguts”.

Entre les quals han destacat la instal·lació des de juny d'una Unitat de Policia de Platja fixa i els informadors ecovid de la Generalitat, i les parts han mostrat la disposició a seguir en la línia de col·laboració mútua i la voluntat d'afrontar junts els preparatius per a “poder revitalitzar la nova temporada estival de la manera més segura possible”. Qüestions que, segons els ha assegurat Safont, “novament estaran presents aquest estiu”.

Així mateix, des del consistori se'ls ha informat sobre les novetats normatives i de les recomanacions realitzades des de la Generalitat Valenciana relacionades amb la gestió per a aquesta temporada i dels elements protectors davant el risc de contagi. També ha servit perquè l’empresariat traslladara les seues inquietuds.

Sobre la taula, ha quedat la possibilitat d'una reducció per part del consistori del pagament enguany del cànon per ocupació de les terrasses dels xiringuitos instal·lats en terrenys municipals, qüestió que es resoldrà en funció de l’evolució de la temporada.

Per part seua, Sara Molina ha explicat que demà es reunirà amb els representants de l'hostaleria local també per a, entre altres assumptes, “preparar la temporada estival, proposar futures campanyes per a l'hostaleria amb la col·laboració municipal i atendre les seues peticions”. Així mateix, en la trobada se'ls plantejarà la proposta del coordinador covid per a cada establiment.