• El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat aquest matí a l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, els distintius que avalen l'excel·lència turística de la costa borrianenca

Les platges de l'Arenal i de la Malva-rosa de Borriana han rebut, un any més, la bandera Qualitur que concedeix l'Agència Valenciana de Turisme i que acredita l'excel·lència en matèria de qualitat turística, medi ambient i accessibilitat de les platges, amb les quals el municipi torna a comptar amb les màximes distincions per la qualitat, les banderes blaves i les de Qualitur.


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha rebut aquest matí les banderes Q de Qualitat que li ha lliurat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i que han sigut hissades a la platja de l'Arenal primer i posteriorment a la platja de la Malva-rosa Gau. Així mateix, s'ha aprofitat la visita de Colomer per a hissar també les banderes blaves. Unes distincions que certifiquen, un any més, la qualitat turística de les platges de la ciutat en els serveis oferits a l'usuari; en les infraestructures i els seus equipaments, així com el compliment dels criteris de gestió i educació ambiental, seguretat, equipament, legalitat, qualitat costanera i qualitat de l'aigua.


En el transcurs de l'acte, Colomer ha destacat que tant les banderes de Qualitur concedides per Turisme Comunitat Valenciana com les banderes blaves que ha atorgat la Fundació d'Educació Ambiental (FEE) a les platges de Borriana "avalen la qualitat turística del litoral borrianenc i és el millor reconeixement al treball diari que es realitza des de l'Ajuntament", perquè el seu litoral "siga sinònim d'excel·lència turística, integrada en tres conceptes, qualitat, medi ambient i accessibilitat".


El secretari autonòmic ha reconegut “el treball realitzat pel municipi en matèria turística, que ha sabut durant anys cuidar i bolcar estratègia, recursos, i sentiments a les nostres platges”, i ha afegit que “les platges és l'atribut turístic, paisatgístic, i sentimental que tenim a la Comunitat i que oferim al món com una icona inigualable”.


Per part seua, l'alcaldessa de Borriana ha valorat que la distinció suposa “una merescuda recompensa a l'ardu treball que hem realitzat enguany per a tenir les platges a punt per a l'estiu, amb l'afegit d'adaptar-les amb mesures sanitàries i de seguretat contra la Covid-19, com a destinació segura, perquè és fonamental per a mantenir el nostre turisme”.


Amb la Bandera, ha assegurat, es reconeix el treball “ben fet” i visibilitza “la labor diària realitzada pel consistori perquè la nostra costa siga sinònim d'excel·lència turística, integrant els conceptes de qualitat, medi ambient i accessibilitat”. Distincions que, al seu judici, “ens atorguen gràcies a la cura i l'estat de les nostres platges”.


Per això, ha continuat Maria Josep Safont, “és un orgull i un reconeixement a la labor dels diferents departaments municipals com a Via Pública, tècnics de Medi Ambient i Turisme, serveis de neteja, i col·lectius i associacions que durant l'any treballen tant per a la conservació dels espais naturals com per a la bona gestió i estat de les platges”.


També ha mostrat la seua “satisfacció”, i ha assegurat que el propòsit de l'equip de govern és continuar implicant-se “activament” i “continuar avançant en aquest objectiu de la qualitat, que és també la seguretat”, juntament amb “el manteniment, millora i prosperitat del litoral del municipi”, perquè totes les persones gaudisquen d'una costa “segura, neta, respectuosa amb el mitjà, accessible i confortable’’.
A través de la Bandera Qualitur, Turisme Comunitat Valenciana vol transmetre als turistes i usuaris de les platges de la Comunitat la neteja de les aigües i les arenes, així com els serveis higiènics i zones d'esplai i oci que incrementen la sensació de confort de l'usuari. Amb aquest reconeixement es posen en valor també les mesures de protecció ambiental dutes a terme en el litoral que contribueixen a conservar un dels nostres principals recursos turístics.


Les banderes Qualitur se sumen a les Banderes Blaves aconseguides per les platges l'Arenal i la Malva-rosa Grau, un distintiu representatiu de l'excel·lent qualitat de l'aigua de les platges i un símbol reconegut a nivell internacional; així com la bandera Sender Blau per al Clot de la Mare de Déu de Borriana.


En l'acte d’entrega i hissada de les distincions han participat també treballadors de via pública, del servei de salvament i socorrisme, de la Unitat de la Policia Local, i una representació municipal formada pel primer tinent d'alcalde i regidor de la zona Marítima i Platges, Vicent Aparisi i la regidora de Turisme, Sara Molina.