El Ayuntamiento abre sus playas adaptadas a la pàndemia
Apertura de las playas  en el verano del covid19
  • L'Ajuntament ha elaborat un pla de contingència municipal individualitzat contra la Covid-19, en què s'estableixen les mesures necessàries per a garantir l'ús segur de les platges del municipi
  • La Unitat de Policia de Platja, ha inaugurat avui la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) amb un dron per al control de l'accés, l'aforament i el correcte compliment del codi de conducta per part de les persones usuàries.
  • S’han disposat passarel·les dobles i estaques de separació, mentre que les dutxes, els llavapeus i els jocs de les platges estan precintats, i tampoc hi ha papereres en l'arena

 L'Ajuntament de Borriana ha obert avui les platges al bany adaptades a les noves exigències derivades de la pandèmia, i amb totes les mesures previstes pel consistori. Després de treballar durant dos setmanes contrarellotge per a posar en pràctica les recomanacions de les autoritats sanitàries i desenvolupar un pla municipal que garanteix les condicions òptimes sanitàries i la seguretat a les platges borrianenques, en la situació de pandèmia de la Covid-19.

Per a la qual cosa, segons ha destacat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, l'Ajuntament ha elaborat un pla de contingència municipal individualitzat contra la Covid-19, en el qual s'estableixen les mesures necessàries per a garantir l'ús segur de les seues platges.

Una de les novetats de l'ús de les platges enguany ve marcada per l'exigència de distanciament social, com a mesura preventiva per a evitar contagis. Precisament, entre les accions adoptades en el municipi per a l'obertura avui, l'alcaldessa ha assenyalat les relatives a sistemes de control i ordenació del mitjançant el reforç de la vigilància amb una Unitat de Policia de Platja, fixa i dotada amb una moto quad, el lloc de la qual està situat a la platja de l'Arenal enfront del segon entrador, i que compta a més amb una Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) amb un dron, inaugurat avui.

La Unitat de Policia de Platja és l'encarrega de controlar i supervisar que es compleixen les mesures de distanciament social i aforament, el correcte compliment del codi de conducta per part de les persones usuàries i, també, de reforçar la informació sobre les mesures de seguretat i la normativa.

A més, en les entrades de les platges de Borriana s'han col·locat cartells informatius i senyalització, s'han adequat passarel·les d'accés dobles d'entrada i eixida, s'han disposat estaques en l'arena que determinen la distància de seguretat i s'ha establit una franja lliure de deu metres reservada per a passejar, entre la vora de la mar i les primeres estaques.

Igualment, s'ha establit un dispositiu de neteja i desinfecció contínua i s'ha decidit precintar les dutxes, els llavapeus i els jocs de les platges per a prevenir contagis, i tampoc hi haurà papereres en l'arena.

Al marge de les mesures que ja s’han posat en marxa del nou protocol de seguretat i de les mesures de distància social a les platges, s'ha tingut en compte que es dispose també del servei de salvament i socorrisme, que es presta des d'avui, amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Maria Josep Safont ha valorat positivament l'obertura de les platges en el municipi, en la qual s’ha fet prevaldre “el treball sense pausa, l'esforç, la seguretat, la responsabilitat i la prudència per damunt de les presses i de la improvisació”, per a poder adaptar-les amb “totes les garanties i mesures perquè les nostres platges siguen espais segurs” i amb la prioritat de “garantir la seguretat i la protecció de la salut de la ciutadania en les millors condicions”.

En aquesta línia, per a l'alcaldessa de Borriana, la posada a punt de les platges del municipi ha complit amb les expectatives, “d'una banda, garanteix la qualitat de les nostres platges i, per una altra, contribueix al fet que veïns i visitants les puguen gaudir amb la màxima tranquil·litat i amb totes les garanties sanitàries possibles”.

Finalment, Maria Josep Safont continua cridant “a la prudència i a la responsabilitat individual i col·lectiva”, com la millor ferramenta “per a aconseguir gradualment tornar a la normalitat, sense el perill que suposa una tornada arrere”.