Abierto el plazo para la Ruta de la Tapa 2020

L'Ajuntament de Borriana ha obert el termini perquè els establiments interessats puguen participar en la XI Ruta de la Tapa. Organitzada pel Consistori amb la finalitat de continuar amb una de les accions gastronòmiques més populars del municipi, com ho demostra “l'èxit obtingut amb les anteriors edicions, tant de participació de bars i restaurants com de l'afluència del públic”, segons ha subratllat la regidora de Turisme, Sara Molina.

Amb aquesta iniciativa, ha assegurat, es pretén “promocionar el municipi a través de la gastronomia, així com dinamitzar el sector de l'hostaleria i restauració local”.

Sara Molina ha recordat que en la passada edició de 2019 van ser un total de 31 els establiments que van oferir les seues elaboracions i es va aconseguir una xifra de 30.378 tapes servides entre tots els participants.

L'onzena edició de la Ruta de la Tapa se celebrarà de l'1 al 31 de maig de 2020, dins de l'horari que cadascun dels establiments participants indique en el full d'inscripció.

Podran participar en la XI Ruta de la Tapa, gratuïtament, tots els establiments que estiguen situats en el terme municipal de Borriana i que hagen sol·licitat la llicència municipal corresponent. A més, hauran d'estar donats d'alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques com a bar o bar/restaurant o amb llicència d'activitat per a poder servir menjars.

Per a poder participar, els establiments interessats hauran de presentar les  seues sol·licituds en l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), situada en la planta baixa de l'Ajuntament, dins del termini i amb el model de sol·licitud que s'inclou en l'Annex 1, degudament emplenat i signat. Les bases i el model de sol·licitud estan publicats en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament i en la pàgina web de l'Ajuntament www.burriana.es.

Tapa i beguda, 3 euros

El preu de la tapa i la beguda (canya de cervesa, quintet, copa de vi, aigua o refresc) serà de 3 euros, i l'establiment gaudirà de total llibertat quant a la presentació de tapa. Tanmateix, haurà d'ajustar-se en la seua preparació a uns mínims de qualitat dels ingredients, neteja, seguretat i higiene.

També tindran llibertat de triar els ingredients, tot i que s'haurà d'utilitzar algun ingredient dels productes de les comarques de Castelló, per exemple, Coent de Borriana, sépia i polp de les nostres costes, carxofa de Benicarló, vi de les Useres, llagostins de Vinaròs, formatge de Catí, olis de la província, etc.

Passaport i vots

Als establiments participants se'ls lliurarà una urna, juntament amb els passaports i la cartelleria, per al depòsit dels vots per part del públic participant. També hauran de col·locar en el seu local de forma visible la cartelleria de l'acció i tindran sempre disponibles passaports per als clients que els necessiten.

La consumició de la tapa oferida en la XI Ruta de la Tapa donarà dret al client al segellat del passaport i, reunits els segells necessaris, al vot de la seua tapa favorita i a participar en el sorteig d'un regal, si escau.

Per a poder depositar el passaport i participar tant en la votació de les tapes com en el sorteig haurà d'haver sigut segellat en deu establiments participants diferents, justificant així la degustació d'aquestes deu tapes. El passaport, amb els deu segells, serà lliurat en la Tourist Info Borriana, en l'urna disposada per a això.

Premis

Als establiments que aconseguisquen les tres majors puntuacions del públic participant se'ls lliuraran unes plaques commemoratives, en les quals s'identificarà el lloc que els haja correspostos en les votacions, així com un vinil o adhesiu indicant el premi obtingut, perquè puga col·locar-se de manera que quede visible des del carrer.