Presencia de Borriana en FITUR 2020

La delegació de Borriana present en FITUR 2020 encapçalada per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Turisme, Sara Molina, i l'edil de Cultura, Vicent Granel, estaran el dijous 23 des de primera hora del matí promocionant els atractius de la capital de la Plana Baixa en una nova edició de la Fira Internacional de Turisme. El dissabte 25 de gener una comitiva del municipi confeccionarà una creu de maig en la instal·lació firal.

La delegació de Borriana, amb la presència també de la Reina Fallera, Elena Pastor, estarà present en la fira durant la jornada del dijous 23, dedicada a la Comunitat Valenciana, en què tindran lloc diversos actes i esdeveniments en els quals Borriana serà protagonista.

Segons ha explicat Sara Molina, el dia 23 el regidor de Cultura, Vicent Granel, presentarà en roda de premsa en FITUR els tres prestigiosos esdeveniments culturals gratuïts del municipi a l’entorn de la música i les arts, els minifestivals, emac, Maig di Gras i FAC (Festival d’Arts de Carrer).

La presència de Borriana en FITUR també es farà palesa el dissabte 25, en què l'edil, Sara Molina, acompanyada de representants del món de les falles i falleres de les diferents comissions del municipi, confeccionaran en FITUR una Creu de Maig per a mostrar el treball artesanal i artístic dels monuments.

La regidora ha recordat que les Creus de Maig de Borriana estan declarades Festa d'Interés Turístic Provincial, es confeccionen cada any per les comissions falleres i contenen abundants motius i ornaments florals que combinen amb llums, aigua, música i moviment.

Així, Sara Molina ha manifestat que Borriana estarà present en dos jornades per a donar a conèixer els productes o recursos de Borriana, que són “un gran atractiu per a les persones que vulguen visitar la nostra ciutat”, raó per la qual, segons ha assegurat, “posarem els cinc sentits en la difusió i a donar a conèixer els encants representatius del municipi, que suposen un impuls més tant per al turisme com per a la dinamització cultural o econòmica de la nostra ciutat”.

En aquesta línia ha indicat els objectius per a enguany, “el que volem és que el major nombre de persones conega la nostra oferta turística basada en ‘un mar de possibilitats’, amb la nostra costa banyada per la mar Mediterrània, la nostra cultura i patrimoni, la nostra història, la nostra naturalesa, la nostra gastronomia, el nostre oci, etc.”

En definitiva, ha subratllat, en FITUR 2020 Borriana “torna a apostar pels seus grans atractius: el seu patrimoni cultural, les seues platges, les seues falles, les seues festes tradicionals, la seua oferta esportiva, la seua gastronomia, les seues possibilitats d'oci, la seua música i els seus considerables recursos naturals repartits pel conjunt del terme municipal”.