Reunión informativa en Burriana sobre los eguros en los festejos taurinos de bous al carrer

- Borriana, amfitriona de la reunió informativa convocada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies
- Els alcaldes han manifestat els seus problemes per a contractar les assegurances i les companyies informen que necessiten modificar les condicions
- La setmana que ve tindrà lloc una nova reunió per a avançar en una possible modificació del reglament

El secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i el director general d'Interior, Salvador Almenar, han mantingut una reunió a Borriana amb representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i amb alcaldes per a abordar diversos aspectes relacionats amb la responsabilitat i les assegurances que han de contractar els promotors i organitzadors dels festejos de 'bous al carrer'.

Durant la trobada, representants municipals de diversos ajuntaments, organitzadors i penyes de 'bous al carrer' han manifestat la dificultat amb la qual es troben a l'hora de subscriure determinades pòlisses d'assegurances que cobrisquen aquests festejos taurins.

Ángel ha recordat que són prop de 280 els municipis que celebren els més de 8.000 festejos de 'bous al carrer' que cada any tenen lloc en tota la Comunitat Valenciana. D'ells, 90 ajuntaments de la província de Castelló tenen menys de 1.000 habitants i per a aquests ajuntaments "suposa un desemborsament considerable”, ha detallat Ángel.

La cobertura del segur queda regulada en el reglament taurí de la Generalitat Valenciana. Així, els alcaldes han plantejat al Consell la necessitat de revisar la quantitat econòmica que han de destinar a aquesta cobertura i les companyies d'assegurances han comentat que necessiten augmentar la inversió mínima de la pòlissa per a donar una cobertura el més àmplia possible.

Després de conèixer totes les postures, la Generalitat Valenciana continuarà treballant amb els ajuntaments i ha proposat una nova reunió per a la setmana que ve entre els actors avui presents (FVMP, Federació Valenciana de Penyes i les companyies d'assegurances) per a avançar en una possible modificació del reglament.

“Hem tingut una trobada molt fluida i sincer on hem plantejat totes les problemàtiques possibles. Només d'aqueixa forma es pot aconseguir donar resposta precisa a les necessitats dels ajuntaments, que són els representants de tots els ciutadans”, ha conclòs José María Ángel.