- La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha fet una valoració general en què ha destacat la “gran participació” i la “responsabilitat” demostrada


La regidora de Festes de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha fet una valoració general “molt positiva” de les festes d'enguany en honor a la patrona, la Mare de Déu de la Misericòrdia, tant des del punt de vista organitzatiu per la “elevada participació en els més de 150 actes programats”, com per l'absència d'incidents greus en matèria de seguretat durant els deu dies de celebració.

Monferrer s'ha mostrat satisfeta dels resultats en relació a la “participació” i ha volgut agrair la col·laboració i el treball realitzat per la Comissió de Festes en els festejos taurins, així com la dedicació i l’esforç de Via Publica i Policia Local i a les empreses participants en l'organització dels diferents esdeveniments.

Igualment, ha subratllat el “notable esforç i implicació” que enguany han fet les penyes i agrupacions, i la “responsabilitat i civisme” demostrats per les persones participants en la majoria dels actes.

Segons ha destacat la responsable de Festes, totes les activitats programades per als diferent tipus de públic han obtingut “una gran resposta per part dels veïns i veïnes de la ciutat”. Les propostes culturals i els actes taurins de bous al carrer han constituït el nucli central d'aquesta Misericòrdia.

El festival d'arts escèniques Seu-te, segons la regidora de Festes ha comptat amb la participació de més de 500 persones que han pogut gaudir gratuïtament durant tres dies en la plaça Josep Iturbi de teatre i dansa amb obres de companyies locals i de la Comunitat Valenciana.

També ha destacat l'èxit de les actuacions musicals, amb els dos concerts gratuïts de la Fúmiga i d’Efecto Pasillo que al seu parer, van aconseguir “ congregar a més de mil persones en cada cas en el recinte de la Festa a la plaça de la Fira.

A més, la “forta” aposta municipal d'enguany pels grups locals en el Festival Borriana Sona 2022 va congregar a la Mercè una àmplia representació del panorama musical borrianenc, amb 17 grups i solistes musicals locals, que van realitzar concerts gratuïts durant 4 dies, i que van rebre una “gran i càlida acollida” pel nombrós públic que es va reunir a l’entorn de l’escenari, creant “molt bon ambient festiu”.

Respecte als set dies de festejos taurins amb 18 bous braus, Monferrer ha incidit en la “gran afluència de públic” i l'absència d'incidents “greus”, ha manifestat que amb l'expectativa i la polèmica generada al voltant del bou al carrer, “hem demostrat que el govern municipal està al costat d'aquesta tradició i hem aconseguit celebrar els festejos taurins amb normalitat, amb un ferit lleu per asta de bou que ja es recupera a casa”.

Igualment, s'ha referit als actes especials durant la setmana taurina per a recordar Juan Vicente Montón “Maraya”, figura local rellevant en el món del bou, rodaor d'època i embolador, realitzats conjuntament amb la Federació Taurina de Borriana i entre ells ha destacat l'exposició i l'emotiu homenatge artístic a càrrec de Juan Poré realitzat a la plaça Major. A més, ha assenyalat que els espectacles de vaques, vaques enfundades, entrades de bous i de bous embolats, han tingut també molt bona acollida.

Les activitats infantils i els jocs tradicionals per als més xicotets i xicotetes van tindre també una àmplia participació, igual que els actes més tradicionals com la missa Major, la processó, o la desfilada de fanalets.

D'altra banda, ha posat en relleu, com a novetat enguany, les més de 300 persones que van assistir el primer dia de les festes, a la celebració per primera vegada de les ‘Bodes d’Or’. Una vetlada festiva de reconeixement a les parelles de la localitat que han complit 50 anys d'unió matrimonial, concretament les que es van casar en els anys 1970, 1971 i 1972 ja que, l'Ajuntament no va poder organitzar aquest acte commemoratiu amb anterioritat a causa de la pandèmia.

Amb tot, també ha lamentat “algunes accions o fets de certes persones que, encara que en són poques, generen molèsties per soroll i brutícia durant les festes i no representen en absolut la realitat de la ciutadania i les penyes de Borriana.

Finalment, Lluïsa Monferrer ha insistit en l’agraïment a les entitats taurines de Borriana per la seua la cooperació en l'organització per a poder celebrar amb èxit les festes en honor a la patrona de la ciutat, i ha destacat l'esforç i la col·laboració conjunta entre les penyes i l’Ajuntament.