Llegada de los Reyes Magos a Burriana
Los Reyes Magos llegan al puerto de Burriana

Els Reis Mags d'Orient carregats de joguets, il•lusió i regals, han desembarcat a primera hora d'aquesta vesprada en el Port de Borriana on han sigut rebuts efusivament i amb gran expectació i emoció per centenars de xiquets i xiquetes, i també per representants municipals i les dos Reines Falleres de 2020, Elena Pastor i Julia López.

Melcior, Gaspar i Baltasar han desembarcat en el moll puntualment i han saludat totes les persones congregades en la zona portuària per a acollir-los, omplint-los de goig i alegria. A continuació els tres Reis Mags i les seues comitives s'han dirigit fins a la zona de l'avinguda Jaume I, on han pujat a les carrosses ja preparades i completament enllestides amb les caixes de regals carregades, per a iniciar el seu recorregut pels carrers de la ciutat.

Així, a partir de les sis de la vesprada, s'ha iniciat una desfilada des de l'avinguda Jaume I pels carrers del municipi, en la qual els més menuts i visitants han pogut gaudir de les sis carrosses, una d'elles amb el Naixement, una altra amb animació infantil, la del carter reial i 3 carrosses més per a ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar, respectivament, des de les quals s'han llançat un total de 750 quilos de caramels.

Partint de l'avinguda Jaume I, la cavalcada ha passat inicialment per la plaça de la Generalitat Valenciana per a, més tard, enfilar el carrer de l'Escorredor, el Raval i el Pla, fins a arribar, finalment, a la plaça Major, on els Reis Mags han baixat de les carrosses i han sigut rebuts a l'Ajuntament per l'alcaldessa Maria Josep Safont.

Des del balcó del Consistori, l'alcaldessa ha donat la benvinguda als tres Reis i, després de rebre de mans de la primera edil les claus de la ciutat, perquè no “tinguen cap problema per a repartir durant la nit els centenars de regals que els xiquets i xiquetes de Borriana esperen amb il•lusió”, Baltasar s'ha dirigit als xiquets i xiquetes del municipi per a assegurar-los que aquesta nit rebrien els seus regals.

Amb un espectacle de llums, colors i un castell a la plaça Major, Borriana ha acomiadat els Reis Mags, els quals durant el matí del 6 de gener visitaran les persones majors que resideixen en centres de majors de la ciutat, carregats de salut i pau per a tots els residents i fent-los arribar la seua alegria i tendresa per al 2020.