- El segon dels premis de la categoria especial de falles ha sigut per a Don Bosco i el tercer per a la plaça Chicharro
- El primer de les falles infantils en la categoria especial se l'ha emportat la Falla Barri València
- La lectura de l'acta s'ha realitzat en el saló de plens de l'Ajuntament i la gala de lliurament de premis en la plaça Major

La falla Societat Club 53 ha aconseguit el màxim guardó, el premi a la millor falla d'aquest any 2023 en la categoria especial, que s'ha alçat també amb els premis d'Enginy i Gracia, a la millor Pintura, al millor Acabat i al millor Conjunt, mentre que la falla del Barri València ha aconseguit el primer de categoria especial infantil , a més dels d'Enginy i Gracia, millor Pintura, millor Acabat i al millor Conjunt.


El segon dels premis d'especial ha sigut per a la falla Don Bosco i el tercer per al monument de la plaça Chicharro. En categoria infantil especial el segon premi ha sigut per a Societat Club 53 i el tercer per a la falla Don Bosco.


La lectura de l'acta de la Junta Local Fallera ha tingut lloc aquesta vesprada en el saló de plens de l'Ajuntament presidida per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, les reines falleres, Silvia Navarro i Maria Olivas, i el president de la Federació de Falles, Salvador Doménech, amb la presència de les corts d'honor i dames de la ciutat i de representants de la Junta Local Fallera.


A les 17.30 hores s'ha procedit a la lectura de l'acta dels premis des del saló de plens de l'Ajuntament, un esdeveniment que ha sigut retransmès en línia i que han pogut seguir les 18 comissions de la ciutat per a, posteriorment, a partir de les 18.30 hores, acostar-se una a una fins a la plaça Major per a arreplegar les seues banderoles en l'escenari del tapís.


L'acte de lliurament de premis de les falles, enguany, igual que l'any passat, no ha sigut en la Llar fallera, sinó en la plaça Major, fins on han acudit les comissions de manera escalonada, i des de l'escenari instal·lat per a l'ofrena a la Verge de la Misericòrdia han rebut els seus guardons de mans de les màximes representants falleres de 2023, Silvia Navarro i Maria Olivas.

Premis
En la primera categoria el primer premi en monuments grans ha sigut per a la falla Barri la Mercè, el segon per a la Societat Centre Espanya i el tercer per al Barri Quarts de Calatrava En segona categoria, els premis han recaigut el primer en el Barri la Vila, segon per al Barri La Ravalera, , tercer per a Rei Jaume I, quart Barri l’Escorredor i cinquè per a Societat Club Ortega.


El premi ‘Cendra-Quino Puig’ a la millor crítica local se l'ha emportat la falla Don Bosco i els guardons per als millors llibrets de falla han recaigut el primer premi en Don Bosco, segon per a Barri la Mercè, tercer per al Barri València, quart plaça Chicharro, cinquè Barri La Ravalera, sisè Barri La Vila, setè Barri d’Onda i vuitè Barri Quarts de Calatrava.


Per part seua, els premis per a les falles infantils de primera categoria han correspost: el primer a la falla Plaça Chicharro, seguida de la Societat Centre Espanya, i Barri la Vila.


El primer premi d'activitat fallera de l'exercici 2023 ha sigut per a la falla Barri València, el segon per a Barri La Mercé, tercer per a Don Bosco, quart per al Barri La Vila, cinquè Societat Club 53, sisè Societat Centre Espanya, setè Plaça Chicharro i vuitè per al Barri Quarts de Calatrava.


Després del lliurament dels guardons, Maria Josep Safont ha felicitat a totes i cadascuna de les 18 agrupacions falleres “per la seua labor i esforç, que han aconseguit de nou que enguany les Falles de Borriana se superen i renoven la seua esplendor, demostrant el seu lliurament i les seues qualitats”.


Així mateix, l'alcaldessa ha animat a continuar gaudint en la recta final de les festes amb l'harmonia, la responsabilitat i el civisme que caracteritza a la ciutadania de Borriana, i ha apel·lat al respecte als horaris de la zona de carpes perquè, combinats amb la "prudència i la sensatesa", Borriana aconseguisca tenir unes festes falleres "segures i amb les mínimes incidències i molèsties".
Per part seua, Sara Molina ha manifestat que “hem tornat a gaudir d'una gala de premis de les falles en la qual l'alegria, l'esportivitat fallera i l'emoció han sigut els protagonistes”.


A més, ha afegit que les falles simbolitzen la purificació i la renovació primaveral, “són molt més que una festa, perquè es combina tradició, sàtira, art, cultura i també solidaritat, i comporta una gran activitat social i econòmica”.