Multados jóvenes por incumplir el confinamiento por el COVID 19

Agents de la Policia Local de Borriana han sancionat aquest matí diversos joves per fer cas omís a les mesures de confinament ordenades pel Govern amb motiu de la pandèmia de la covid-19 i n'han procedit a la detenció d'un, A.C.F, menor d'edat i veí de Borriana, com a presumpte responsable d'un delicte greu de desobediència als agents de l'Autoritat.

Els fets han tingut lloc a primera hora d'aquest matí, sobre les 6.20 hores, quan els agents que es trobaven en servei de patrulla en la zona marítima i pròxima al port han detectat una congregació al voltant de 15 persones, i en aproximar-se per a verificar de què es tractava han provocat la fugida precipitada del grup de joves.

Els agents han pogut comprovar que es tractava d'una quedada o ‘botelló’, en trobar-se en el lloc pots de cervesa, aperitius i altres begudes. Malgrat la precipitació de la fugida, se n'ha pogut interceptar alguns, que han sigut proposats per a sanció a la Subdelegació del Govern per fer cas omís a les mesures de confinament ordenades pel Govern amb motiu de la pandèmia  covid-19.

No obstant això, un dels joves que no ha fet cas a les indicacions dels agents ha fugit cap a un espigó de blocs de formigó al costat de la mar, i ha estat seguit pels agents, ja que el jove estava posant-se en risc per l'altura dels blocs sobre els quals corria, per a finalment amagar-se en un buit entre els blocs.

Els agents s'han vist obligats a buscar-lo durant una hora, amb el principal temor que el jove haguera caigut a la mar o entre els blocs i estiguera malferit. Afortunadament, ha sigut trobat pels agents, i ha hagut de ser ajudat per a eixir del forat en què es trobava ocult per l'altura tenien els blocs.

El periple ha finalitzat amb la detenció i el lliurament als seus pares, que s'han hagut de desplaçar fins al Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Borriana per a fer-se càrrec del menor.

Aquests fets seran posats en coneixement de la Fiscalia de Menors que determinarà si concorren en un delicte de desobediència greu als agents de l'autoritat. A més del possible delicte que pot imputar-se al jove, la Policia Local ressalta el risc en què s'ha posat ell mateix i que han hagut de córrer els agents per a ajudar-lo a eixir del seu amagatall en una conducta més que irresponsable.

Fonts policials indiquen que a pesar que s'estan donant mesures d'alleujament del llarg confinament, cal fer una crida a la responsabilitat i al respecte de les indicacions de les autoritats sanitàries, amb la finalitat de no retrocedir el dur camí caminat per la societat, i especialment els serveis sanitaris, en el control de la malaltia.

Aquesta és la quarta detenció de ciutadans per part de la Policia Local de Borriana amb motiu de desobeir insistentment les ordres dels agents en el marc de la limitació de la mobilitat de les persones, tot tenint en compte l'estat d'alarma establit pel Reial decret 463/2020.

Des de l'Ajuntament s'insisteix en la importància d'obeir les indicacions emeses per les autoritats com a mètode per a evitar els contagis per la covid-19, ja que, malgrat la millora de la situació general, cal mantenir la prudència, vista la gravetat de la situació sanitària per a poder tornar com més prompte millor a la normalitat.

Aquest tipus de comportaments compromet l'esforç que estan realitzant de forma cívica la ciutadania en general i els serveis sanitaris, de seguretat i altres sectors considerats essencials, que no han deixat de prestar servei malgrat el risc de contagi existent.