Balance mes y medio actuaciones Policia Local Covid-19

 

 La Policia Local de Borriana ha denunciat 286 persones per incomplir les mesures de l'estat d'alarma i realitzar activitats no emparades en les disposicions legals, durant el mes i mig que està en vigor el Reial decret, concretament des del 17 de març fins al 30 d'abril, tot tenint en compte que els dos primers dies van ser de caràcter informatiu.

A més de les denúncies, també han identificat unes altres 1.553 persones per a comprovar que els desplaçaments i la realització d'activitats en la via pública s'ajustaren a les mesures de confinament.

Així mateix, durant aqueix període han detingut a tres persones, dos d'elles per infringir greument les mesures de confinament i una altra persona per atemptat a agents de l'autoritat en el marc de l'actual normativa per la covid-19.

Al mateix temps, un total de 2.549 vehicles han estat comprovats en els controls de desplaçaments i han sigut interceptats 17 vehicles sense autorització per a circular. A més, han realitzat 256 vigilàncies en centres de distribució de productes de primera necessitat i han efectuat 104 serveis a requeriment de Ministeri d'Interior i de la Conselleria de Sanitat.

Igualment, efectius de la Policia Local han realitzat des del passat dia 30 de març i fins al 30 d'abril un total de 142 lliuraments de medicaments a domicili per a persones amb malalties greus, preparats per l'Hospital Universitari de la Plana, per a evitar-ne desplaçament i exposició a la covid-19.

Cal remarcar que la Policia Local, des de l'inici de l'estat d'alarma, es troba sota la dependència del Ministeri de l'Interior i realitza diàriament serveis de vigilància i seguretat en centres de distribució de productes de primera necessitat, segons acord amb Guàrdia Civil per al repartiment de zones de vigilància. També realitza controls intensius de vehicles i persones per a comprovar que els motius de desplaçament s'ajusten al Reial decret i a la normativa que el desenvolupa.

Al més d'aquests serveis, la Policia Local també efectua diàriament un reforç de les mesures de protecció de víctimes de violència de gènere, intensificant les entrevistes personals per part de la unitat VioGén amb les víctimes assignades a aquesta Policia Local.

Al mateix temps, realitza les tasques de coordinació amb la Guàrdia Civil de Borriana, amb les policies locals de l'àrea metropolitana de la Plana i amb el Deganat dels Jutjats de Vila-real.

Un altre servei executat diàriament és el repartiment domiciliari de medicaments de l'Hospital Universitari la Plana, com a conseqüència del confinament i per a evitar l'exposició dels destinataris. Així com l'atenció d'incidències i serveis a requeriment, donant prioritat als serveis de caràcter sanitari.

A més, la Policia Local ha participat en el repartiment de màsqueres sanitàries destinades a treballadors i treballadores, al costat d'efectius de Guàrdia Civil, en parades del bus urbà els dies 14 i 15 d'abril, i avui i demà, tot seguint instruccions del Ministeri de l'Interior.

Alhora, s'han repartit 16 tauletes electròniques procedents de l'IES Jaume I per a estudiants de famílies amb menys recursos econòmics.

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policia Local han recordat als veïns i a les veïnes del municipi que s'ha de continuar complint les restriccions de mobilitat i només eixir en les excepcions contemplades en la normativa vigent, i s'ha tornat a insistir a reclamar a la ciutadania “responsabilitat, sensatesa i solidaritat”.