Balance de incidencias por las lluvias

Des de les 18h de dimarts 31 de març fins a les 6h d'avui dijous, la Policia Local de Borriana ha atés un total de 56 trucades telefòniques relacionades amb incidències per les pluges, relatives a filtracions aigua en immobles, vehicles bloquejats, tapes de clavegueram, talls en el subministre d'electricitat o vies intransitables per excessiu volum aigua.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet un primer balanç de les incidències de l'episodi de pluges i, segons ha explicat, les precipitacions registrades durant els dos passats dies en les estacions meteorològiques de l'Ajuntament i de Santa Bàrbara han tingut un acumulat de 163,4 L/m² i 215,8 L/m², respectivament.

Respecte a les àrees afectades ha indicat que les principals zones urbanes perjudicades per les fortes pluges han sigut en el Port, en el Barri dels Pescadors, els voltants dels carrers Illes Columbretes i Gregal. En la zona Malva-rosa, els carrers Mare de Déu del Roser, Tales, Ribesalbes i els voltants, que han requerit la intervenció de bombers fins a les 8h d'avui, en el qual han participat 5 efectius de Bombers, més Policia Local i Via Pública.

Ahir també es van haver de tancar al trànsit 18 camins i sendes rurals, i efectius de la Policia Local i Bombers van realitzar tres evacuacions de persones majors o impedides d'habitatges inundats en la zona del Port. A la vesprada, es va realitzar un altre rescat d'una altra persona malalta en camí Marjalet coordinat per Serveis Socials i amb la participació de Bombers, Policia Local i Creu Roja.

L'alcaldessa ha indicat que en aquests moments les vies tallades en són 4, en el camí Marjalet, els 50 metres finals, la passarel·la del Clot, el camí Vell de la Mar, i el Pas de la Cossa de Borriana a Almassora.

Maria Josep Safont ha agraït “l'ingent esforç i treball sense pausa” durant prop de 48h dels operaris de Via Pública, Policia Local, i Bombers per tal de  “restablir amb la major diligència les zones afectades per les inundacions, les filtracions i altres incidències” amb l'objectiu que els veïns i veïnes “pogueren minimitzar els efectes nocius i accedir als seus habitatges sense problemes”.  Agraïment que ha fet extensiu al Sindicat de Regs per no haver parat els motors en quasi dos dies.

 

Estat de les vies i camins de competència municipal actualitzat a les 8h d'avui (02/04/2020)

- camí Marjalet: Transitable excepte els últims 50m abans d'arribar a la mar, en què es troba Tallat.

- camí Vell de la Mar: des de la carretera del Grau, Tallat.

- camí la Cossa: Transitable, obert al trànsit fins a l'encreuament de la cantera Vora Riu, a partir d'ací Tallat perquè ningú continue cap a Almassora travessant el riu.

- passarel·la del Clot: Tallada.

RESTA DE CAMINS: Transitables