Intervenciones dela Policía Local en una semana de estrado de alarma

En una setmana, i tenint en compte que els dos primers dies van ser de caràcter informatiu, la Policia Local de Borriana ha denunciat, fins ara, 92 persones per no respectar i incomplir les mesures incloses en el Reial Decret que estableix l'estat d'alarma davant l'emergència sanitària del Covid-19, i realitzar activitats no emparades en el RD.

Entre les quals, la Policia Local ha ressenyat la intervenció d'aquest divendres a la nit, en la qual van denunciar en un habitatge 8 persones, de 16 i 18 anys, que estaven celebrant una festa en una casa al carrer la Puríssima. A més de les denúncies, també ha identificat unes altres 136 persones per a comprovar la realització d'activitats emparades per la norma.

Segons fonts policials, aquestes denúncies seran tramitades per la Subdelegació del Govern a Castelló, que serà qui en determinarà també la quantia. Cal recordar que l'import de les multes oscil·la entre 100 i 600 euros en les infraccions lleus, i de 601 a 30.000 euros les greus, sobre la base de la Llei orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana. Tot això sense perjudici de la instrucció de diligències a les quals pogueren donar lloc.

Igualment, la Policia Local ha realitzat nombroses actuacions els primers dies davant trucades que alertaven de persones passejant pel carrer, fent esport o fent ús dels espais comuns de comunitats de veïns. Els agents han procedit a informar-los de les noves mesures establides pel Reial Decret, han mostrat la col·laboració i s'han retirat a casa seua, per la qual cosa no s'ha estès acta en aquests casos.

En aquest operatiu treballen conjuntament en el municipi la Policia Local i la Guàrdia Civil i vigilen que la ciutadania de Borriana complisca el confinament i només isca de casa seua en les excepcions contemplades. La seua labor addicional aquests dies se centra a “patrullar, informar la ciutadania, advertir-los i comprovar que efectivament van on diuen que van i fan el que diuen que faran”, han assegurat.

D'altra banda, la Policia Local de Borriana ha apel·lat a la responsabilitat i a la solidaritat de la ciutadania, “hem de ser conscients de la dimensió d'aquesta pandèmia, pensar en totes les persones que aquests dies es juguen la vida pels altres i actuar, en conseqüència, amb sensatesa i sentit comú” i ha instat la població a “complir les restriccions de mobilitat, que es queden a casa i només isquen en les excepcions contemplades en les mesures del Reial Decret”.

“Només ens queda complir amb el confinament i no eixir de casa excepte per les excepcions previstes: acudir al treball, anar a comprar aliments i béns de primera necessitat, atendre majors, dependents o xiquet i passejar a les nostres mascotes i totes elles amb les premisses ja establides”, han advertit les mateixes fonts policials.