XVIII Jornades Multiesportives i d’Hàbits Saludables Nadal 2021’ de Burriana
Clausura de las ‘XVIII Jornades Multiesportives i d’Hàbits Saludables Nadal 2021’ de Burriana
  • L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha clausurat les jornades que han comptat amb totes les mesures de prevenció sanitària

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicente Aparisi, han clausurat les XVIII Jornades Multiesportives i d’Hàbits Saludables Nadal 2021 organitzades pel Servei Municipal d’Esports (SME), en les diferents instal·lacions esportives municipals, en el qual han participat un total de 142 xiquets i xiquetes de Primària o ESO.

Enguany les jornades esportives s'han realitzat els dies 27, 28, 29 i avui 30 de desembre i s'han adaptat amb mesures de seguretat i de prevenció contra la covid-19, per la qual cosa s'han desenvolupat en grups reduïts de no més de 10 xiquets i xiquetes.

En la seua intervenció en l'acte de cloenda, l'alcaldessa ha volgut agrair l'esforç de l’SME en l'organització d'aquesta nova edició, en la qual, segons ha destacat, s'ha treballat “amb tenacitat i afany”, tenint en compte les dificultats que comporta des de la perspectiva de la logística, estructura i estratègia per les mesures de prevenció contra la covid-19, i amb la finalitat de “prioritzar la seguretat de totes les persones que integren les jornades esportives, tant participants com personal i col·laboradors”.

Per a Maria Josep Safont, aquesta nova edició adquireix un “sentit especial” perquè, davant la crisi sanitària de pandèmia, des de l'Ajuntament “continuem oferint alternatives d'oci educatiu, saludable i segur contra la covid-19 per a les famílies”, iniciativa que es complementa amb altres propostes municipals com l'Escoleta de Nadal 2021 ‘Borriana Concilia’, i unes altres d'oci, culturals, comercials.

Segons ha explicat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, el consistori torna a apostar enguany per les jornades multiesportives per a donar l'oportunitat de xalar d'unes vacances actives i de pràctica esportiva als xiquets i a les xiquetes del municipi.

L'objectiu, ha indicat Aparisi, se centra a “seguir amb la transmissió dels valors de l'esport i la necessitat d'adquirir hàbits saludables de vida que són una de les prioritats del desenvolupament del Pla municipal de Promoció d'Activitats Físiques i Esportives en edat escolar, pla Pati”.

Les activitats esportives s'han desenvolupat en diferents instal·lacions municipals com la piscina municipal, les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal Llombai, o el Complex Esportiu Municipal la Bosca., i han comptat amb diverses pràctiques esportives com el bàdminton, voleibol, futbol sala, hoquei, bàsquet, judo, jocs populars de Borriana, atletisme, natació, jocs rítmics, tir amb arc, zumba, i jocs d'iniciació esportiva.

També s'han realitzat eixides amb bici i educació en seguretat ciutadana amb la col·laboració de la Policia Local, així com tallers i activitats relacionades amb esmorzars saludables, escola de l'esquena, salut bucodental i revisió nutricional.

Perquè les jornades siguen possibles, el Servei Municipal d’Esports ha comptat també amb el suport dels clubs esportius de la ciutat, així com el patrocini o la col·laboració d'empreses que fan possible tant l'assortiment de material, com les revisions físiques o l'ajuda logística per a la realització de les activitats.