L'escenari del CMC La Mercé ha albergat l'actuació en homenatge a la patrona de la música

Burriana. 23.11.23 Els alumnes de l'àrea de Música del Centre Municipal dels Arts Rafel Martí Viciana de Borriana han festejat el dia de Santa Cecilia amb un concert commemoratiu. Sota la coordinació dels professors Elena Lapuerta, Lydia Martín i Vicent Blasco, l'alumnat de Guitarra, Cor i Vent-metall del Conservatori Elemental de Música Abel Mus i l’Escola Municipal de Música Pasqual Rubert han interpretat diversos temes musicals en l'escenari del CMC La Mercé.

“Iniciatives d'aquest tipus són necessàries i serveixen perquè l'alumnat puga posar en pràctica tot allò que aprenen a l'aula”, explica el regidor de Cultura, Jesús Albiol, qui reconeix el treball del departament de Música en pro del creixement artístic dels estudiants. Per part seua, la directora del Centre Municipal dels Arts de Burriana, Ana Llopis considera que la pràctica escènica és necessària: “desenvolupar el sentit interpretatiu és una cosa fonamental per a les persones que estudien art i des de l'equip directiu volem apostar per activitats en les quals l'escenari siga protagonista”.

Per a obrir el concert, el quartet de guitarra format per Raúl Bornes, Mar Barruguer, Lucas Jiménez i Elena Lapuerta, ha interpretat a quatre mans el tema “Billie Jean”, de Michael Jackson. Seguidament, l'Orquestra de Guitarres ha interpretat “Moon River” i “Els Xics del Cor”, tots dos temes molt aplaudits entre el públic.

 

Després d'aquesta primera intervenció del departament de Corda, ha sigut el torn del Conjunt de Vent i Percussió. Els alumnes han interpretat “March Along”, “Beetle Blues”, “House Party” i “Quick Step”. Aquests quatre temes han estat protagonitzats pels estudiants de 3r i 4t del Conservatori Elemental de Música Abel Mus.

Per a tancar el concert commemoratiu de Santa Cecilia, el Centre Municipal dels Arts ha fet el seu xicotet homenatge a la Zarzuela, gènere musical representatiu de la societat espanyola del segle XIX. L'Orquestra de Guitarres i el Cor del Conservatori Elemental de Música Abel Mus ha posat en escena les peces “Ronda dels enamorats” (La del Soto del Parral, Soutullo i Vert), “Seguidilles” (La Revetla del Colom, Tomás Bretón) i “Marxa de l'amistat” (Els Esparvers, Jacinto Guerrero).