Els mestres Jesús Lozano i Amelia Vega imparteixen sengles classes de ball flamenc amb la col·laboració del guitarrista Héctor Delgado

 

Burriana. (20.11.23). El Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana ha celebrat el Dia Internacional del Flamenc en gran. L'alumnat d'aquesta especialitat s'ha calçat els talons, les pentines i els volants per a reivindicar aquest art com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.Per a l'ocasió, l'alumnat ha protagonitzat un flashmob i s'han organitzat sengles classes magistrals amb els mestres Jesús Lozano i Amelia Vega.

 

Des de la regidoria de Cultura, “donem suport a la difusió d'aquest art que és, sens dubte, el gènere artístic espanyol per antonomàsia i és fonamental fer-lo de manera pedagògica des de les aules del centre”, apunta el regidor Jesús Albiol. Per part seua, la directora del Martí de Viciana, Ana Llopis, explica que “per a tot l'equip del centre és clau impulsar la formació de l'alumnat i oferir-los al·licients, per això, hem comptat amb els reconeguts mestres Jesús Lozano i Amelia Vega perquè aporten el seu granet d'arena els nostres ensenyaments”.

 

Així doncs, tots dos mestres han impartit classe en nivell iniciació i nivell mitjà/avançat. D'una banda, Jesús Lozano ha treballat Fandangos amb l'alumnat d'iniciació i Alegries per a l'alumnat més avançat. D'altra banda, Amelia Vega ha sigut l'encarregada d'impartir una classe de Tangos en el nivell d'iniciació i Soleá per a l'alumnat del nivell avançat. Tots dos professors destaquen per la seua trajectòria i professionalitat, comptant els dos amb experiència al capdavant de la docència en els centres més reconeguts de Madrid. A més, la seua capacitat de treballar amb diversos nivells dins d'un mateix grup ha sigut perfecte per a poder adaptar-se a les demandes de l'alumnat.

 

Cal esmentar que, en totes les classes, gratuïtes per a tot l'alumnat, els mestres han comptat amb el suport del guitarrista Héctor Delgado, component actiu de l'Associació Flamenca Juan Varea i la presència de la qual ha sigut essencial perquè els alumnes entengueren la importància de ballar al cante.

 

Flamenc al carrer

 

Per a completar les activitats d'aquesta celebració, les alumnes de l'especialitat de Flamenc, dirigides pel professor, Antonio Jumillas, han eixit al carrer per a participar en un flashmob. Sota la música de María Toledo, tot el grup ha omplit la plaça de La Mercé i han ballat el conegut tema de la popular artista “El Sol, la sal, el so”.

 

La iniciativa ha sido compartida en redes sociales y se ha grabado un vídeo con el objetivo de difundir este trabajo de todo el equipo de flamenco.