La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Burriana ha programat, l'exposició «Por arte de Manga» un projecte del comissari i historiador de l'art madrileny Julio Cesar Abad Vidal. La inauguració tindrà lloc aquest pròxim divendres, dia 6 d'octubre, a les 19 h, a la sala d'exposicions del CMC La Mercé, on es podrà visitar fins al pròxim 26 de novembre.

 

Burriana ( 04.10.23) .-L'exposició Per art de manga pretén reflexionar sobre la influència de les historietes il·lustrades japoneses (manga) –com ocorre amb l'animació, així mateix, nipona (anime)– entre els creadors visuals contemporanis a Espanya. Aquest breu mostrari ofereix les creacions de quatre joveníssims creadors, amb obres realitzades expressament per a la mostra, entre les quals s'ofereixen obres de fanart, com les de Pilar González Regis sobre Death Note (デスノート Desu Nōto), reinterpretacions còmiques d'Elvira Luengo Ruiz “Luen” sobre personatges d'un manga d'una profunditat abissal: Ataque a los titanes (進撃の巨人Shingeki no kyojin), o treballs que presenten personatges i atmosferes personals en els quals la influència visual japonesa resulta evident, com en el cas d'Erika Segovia Vielma. Per part seua, Francisco Plaza Bolaños ha creat a través de diferents series hibridacions entre els personatges i l'estil visual dels còmics de l'editorial Bruguera amb personatges del manga en unes obres còmiques molt inspirades. Finalment, l'exposició ofereix en la seua integritat en un format expositiu inèdit una historieta d'Ignacio Ruiz Moreno que s'ocupa del colossal escriptor japonés Yukio Mishima i, molt en particular, del seu suïcidi ritual per seppuku el 25 de novembre de 1970.

Julio Cesar Abad Vidal, comissari de l'exposició i responsable del projecte «Por arte de Manga», realitzat exclusivament per al CMC La Mercé, és Premi Extraordinari de Doctorat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Madrid, és Doctor en Filosofia (Àrea d'Estètica i Teoria de les Arts), Llicenciat en Història de l'Art i Llicenciat en Estudis d'Àsia Oriental, així mateix per la UAM. Des de la seua primera publicació, en 2000 i, en els seus projectes com a docent i comissari, s'ha dedicat a la reflexió sobre la cultura contemporània amb tanta passió com esperit crític.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, convida a la ciutadania a gaudir d'una exposició com la que es mostrarà a la sala del CMC La Mercé d'una cultura tan popular i influent en la cultura contemporània occidental com és la japonesa i, especialment, el manga.

Més informació:
Oficina d'Activitats Culturals
Telèfon: 964839317
www.burriana.es/servicios-municipales/cultura
cultura@burriana.es