El festival de brass bands i música negra es trasllada a la plaça Major per a guanyar en calidesa, visibilitat i participació

 

La segona edició del Maig di Gras creix en aquest 2017 i augmenta la seua qualitat amb un cartell en el qual la combinació de directes en la Plaça Major i les cercaviles protagonitzades per les Brass Bands tornen a ser les notes que marquen el pentagrama del festival. I en aquesta ocasió, un dels plats forts del Maig di Gras arriba directament des dels Estats Units, amb l'actuació de la cantant Erin Corine Johnson. La de Chicago serà l'encarregada de pujar a l'escenari en el primer dia de festival de Borriana amb l'escenari de la Plaça Major com a lloc privilegiat per a poder gaudir del seu espectacle al costat de la banda Juke Joint Band.

Nascuda a Chicago i Graduada en la Universitat d'Illionis, Erin arriba a València a través del Berklee College of Music per quedar-s'hi, graduar-se, i poder gaudir d'ella en el Maig di Gras. La cantant nord-americana estarà acompanyada per destacats músics de l'escena de la música negra de València, una conjunció que es converteix en una cita obligada per als amants d'aquesta música poc habitual en les nostres terres però amb un gran nombre de seguidors que agrairan la seua inclusió en el cartell.

Amb la mescla d'estudis clàssics i contemporanis, la seua flauta y la seua veu, Erin aporta una visió única de la música Afro-Americana, amb una fusió entre el soul, funk, góspel, blues, jazz, amb la naturalitat d'algú que parla en el seu idioma matern. Amb la seua banda, Erin Corine’s Juke Joint Band, pujaran a l'escenari aquest divendres a les onze de la nit en la plaça Major per a oferir un repertori dedicat al rhytim and blues i el soul clàssic més ballable dels 40 als 60.

Per a dissabte, i a partir de les deu de la nit, l'escenari principal del Maig di Gras està reservat per a Gumbo, un projecte del col·lectiu Black Fang, format per músics amb llarga experiència en el territori valencià. Gumbo realitzarà un repàs de les arrels de la música funk de Nova Orleans, sorgida de la mescla del R&B, les brass bands i l'aire festiu del Mardi Gras. Una oportunitat única per a vore a aquesta banda sobre un escenari a l'aire lliure, i gaudint amb col·laboracions especials que han preparat per a l'ocasió.

El diumenge, The Smokings obrirà el foc en el mateix escenari escenari de la Plaça Major a partir de les 18.30 hores. El sextet sorgit a La Plana, compta amb grans músics units per l'amor al jazz. Es tracta d'un concert per a gaudir de la música en directe, amb un repertori ple de clàssics del jazz per a tota la família.

I finalment, Swingin Affair, serà l'encarregat de tancar els concerts sobre l'escenari del Maig di Gras. El projecte creat per Pere Peiró, i format pel quintet d'Eduard Marquina, al piano, Javi Pérez, al contrabaix, Simone Zaniol a la bateria, i Joan Saldaña, al saxo, amb la veu i guitarra de Pere, oferiran temes que van des dels anys 20 a la dècada dels 40. El grup valencià és un obligat en grans festivals de swing i lindy hop de tota península, i arriben al Maig di Gras per a mostrar el seu treball basat en la música negra de la primera meitat del segle XX.

En el Maig di Gras de 2017 no faltarà  l'alcorenc, Meter MAno Rara, blueman i lutier, i que és un divulgador i màxim exponent del blues en les comarques de Castelló. A més la seua actuació es convertirà en un dels moments més participatius del festival, ja que els més xicotets i assistents podran crear la seua pròpia guitarra amb materials reciclats i sumar-se a la festa que assegura un Maig di Gras que en la seua segona edició ha donat un salt qualitatiu que fa pensar en el creixement constant del festival de cara a futures edicions.