- Organitzat per l'Ajuntament de Borriana en col·laboració amb la Coral Borrianenca per a estimular l'ampliació del repertori coral en valencià i promoure la interpretació d'obres inèdites


El jurat del II Concurs de composició de música coral en valencià ha concedit el premi de 600 euros a l'obra “Sols quan tu no estàs” amb el lema Jedeal de la qual és autor Jesús Debón Alcodori.

L'Ajuntament de Borriana, en col·laboració amb la Coral Borrianenca, va convocar aquest segon certamen amb l'objectiu d'estimular l'ampliació del repertori coral en valencià i promoure la interpretació d'obres inèdites. Les composicions havien de ser en valencià, originals i inèdites, a quatre veus mixtes i la temàtica i l'estil lliure.

La composició premiada serà interpretada per la Coral Borrianenca en el Concert d’Estiu 2023 que se celebrarà el dia 30 de juny al Racó de l’Abadia.

Jesús Debón

Natural de València, Jesús Debón va cursar els estudis musicals en el Conservatori Superior de Música de València, i va realitzar cursos de perfeccionament amb Mario Monreal, Bruno Turner, Félix Lavilla, Miguel Zanetti, Wolfram Rieger, Alan Branch, Donald Sultzen. Ha estudiat composició amb Antón García Abril.

L'autor premiat ha intervingut en nombrosos concerts de Música de Cambra i en importants festivals, tant nacionals com internacionals. És el pianista acompanyant de l’“Orfeó Valencià”, “OVI” i “Xicotets Cantors de València“.

Així mateix, ha col·laborat amb formacions com “Perkumania Ensemble”, “Orquestra de Cambra d'Elx”, “Orquestra de Cambra Sta. Cecília” de Roma, “Grup Instrumental” de València, “Flos Florum” (Ministrers d'Hamburg), “Banchetto Musicale, “Silvester Quartet”, “Spanish Brass Luur Metalls”, "Orquestra de València" ,"Orquestra Simfònica de Castelló", "Orquestra de Cambra de València", "Orquestra Filharmònica Martín i Soler", "Màster Chamber Players" i músics de jazz com Ximo Caffarena, Juanjo Garcerá, Lucho Aguilar, Lluís Llario, Felipe Cucciardi i Perico Sambeat.

En el terreny didacticomusical ha intervingut com a ponent en les Universitats de València, Castelló, Huelva i Illes Balears. Ha sigut professor d'informàtica musical en el Curs Internacional Marià Puig de Torrent i també ha intervingut com a professor en cursos d'improvisació i aplicació de noves tècniques pedagògiques a través d'instruments electrònics i informàtica musical organitzats pels Centres de Formació del Professorat de la Conselleria de Cultura, així com en cursos organitzats per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Ha sigut també col·laborador habitual d'editorials com Oxford University Press, Edelvives, Ecir, Voramar-Santillana, Bromera, Pearson i Tàndem en qualitat de compositor i adaptador musical. A més, és autor d’Escenes Musicals, material pedagògic per a instrumental Orff i també sis llibres amb repertori per a piano.