- La plaça Major de la capital de la Plana Baixa serà l'escenari del concert conjunt de set centres escolars de la localitat, acompanyats de la Banda Jove de l'Agrupació Filharmònica de Borriana

- Enguany la cantata conjunta té com a títol “La Missió de Robi”


La plaça Major serà l'escenari, divendres que ve 9 de juny, del concert de clausura del projecte educatiu “L’escola canta”, en què participaran 7 centres escolars de la localitat, acompanyats de la Banda Jove de l'Agrupació Filharmònica de Borriana i amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Gràcies a l'impuls i la col·laboració de les regidories d'Educació i de Cultura, la capital de la Plana Baixa acull per primera vegada aquest esdeveniment educativomusical, una iniciativa que va sorgir el curs 2017/2018 de la mà de l'Ajuntament de Castelló i de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.

Aquest divendres a les 19 hores, es realitzarà la interpretació conjunta d'una cantata per part de les escoles participants: CEIP Cardenal Tarancon, CEIP Francesc Roca i Alcaide, col·legi Illes Columbretes, CEIP Josep Iturbi, CEIP Novenes de Calatrava, CEIP Pare Vilallonga i CEIP Penyagolosa, juntament amb la Banda Jove de l’AFB.

D'aquesta manera es culmina un projecte que el professorat de música dels diferents centres va començar a treballar al novembre de 2022, ja que les cançons i coreografies formen part dels sabers i competències treballades en l'àrea de música de les escoles.

Enguany la cantata conjunta té com a títol “La Missió de Robi”, una història sobre la inclusió, els valors i el respecte a la diversitat. L'autor de l’obra és el director i compositor Marcel Ortega i Martí, i la lletra és de la professora i escriptora Isabel Marín Royo.

L'obra té una duració aproximada de 45 minuts i combina música instrumental, cant coral i coreografies. Les lletres de les cançons aborden una temàtica molt actual com és l'acceptació d'u mateix i dels altres, la diversitat, la convivència, la cooperació, etc, i el públic assistent les podrà seguir a través d'un codi QR situat en diferents punts de la plaça.

Aquesta és una experiència única i enriquidora per a tot l'alumnat, la comunitat educativa i per a tot el públic en general que vulga assistir a la representació.