- L'òpera Ventafocs, Eugenia Moliner, la Jove Orquestra de la Generalitat i el cicle de teatre a la Torre de Mar són els principals espectacles

- Tota la programació es pot consultar en els punts d'informació instal·lats en diferents zones de la ciutat i en la web <entradesborriana.com> on, a més, es poden adquirir les entrades per als espectacles que ho requerisquen

 

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha presentat la nova programació cultural per als mesos de juny, juliol i agost, que arriba amb l'òpera Ventafocs a la plaça Major, la Jove Orquestra de la Generalitat, el concert, el curs i el concurs de música Juan Gual amb Eugenia Moliner al capdavant, i la continuïtat del cicle de Teatre “A la Fresqueta” a la Torre de la Mar.

Granel ha destacat la qualitat dels espectacles per als mesos d'estiu amb obres que són importants per a la nostra ciutat. Així, al mes de juliol “tindrem l'oportunitat de gaudir d'un espectacle d'òpera en versió piano a la plaça Major amb Ventafocs”.

Les Arts Volant, el projecte de difusió de la música operística itinerant, arribarà amb el tràiler que conté tot el muntatge de l'espectacle musical el dijous 13 de juliol i a les 21.30h tindrà lloc la representació a la plaça Major, que serà gratuïta.

La música clàssica també tindrà el seu espai cultural aquest estiu amb el V Curs de Música Juan Gual Esteve. El concert d'inauguració serà el diumenge 2 de juliol a les 20h al Racó de l’Abadia, i el de cloenda el divendres 7 de juliol a les 17h a l'Auditori Juan Varea, amb el concurs de música de cambra amb premis valorats en 4.000 euros.

També al juliol torna “A la fresqueta”, les nits de teatre a la Torre de la Mar, en la XVIII edició. Com ja és habitual, serà cada divendres a les 23h i tots els espectacles seran gratuïts. Els encarregats de fer passar una bona estona enguany seran, el divendres 7 de juliol, Juja Teatre amb Els millors gags de Juja; el 14 serà el torn de Rafa Alarcón i Pablo dels Reis amb Monólogos in Love; el 21, The Blisters i Jesús F. Manzano presentaran El quinto Beatle; i el 28 es tancarà el cicle amb Juanra Castillo que interpretarà al Titi en l'espectacle Libérate, des del carrer.

A més, s'espera la visita de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) amb un programa que inclou obres de Ravel i Xostakóvitx i l'estrena absoluta d'una obra per encàrrec de Josep Planells. Programat inicialment per al diumenge 23 de juliol, el concert s'ha hagut d'ajornar per coincidir amb les eleccions generals. Molt prompte s'informarà de la nova data.

D'altra banda, el dijous 8 de juny a les 20h, al CMC la Mercè, tindrà lloc la inauguració de l'exposició “Mascle Ibèric”, que gira a l’entorn dels models masculins i la seua evolució. Aquesta mostra, comissariada per David Trullo, s'emmarca dins de les celebracions del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ que també inclouran la lectura del manifest. L'exposició es podrà visitar fins al divendres 25 d'agost.

L'altra exposició que es podrà visitar al CMC la Mercè és la que arreplega els treballs de l’alumnat del cicle d'Artista Faller i construcció d'escenografies. La inauguració serà el dijous 15 de juny a les 19.30h i es podrà visitar fins al 30 de juny.

A més, el Teatre Payà s'omplirà d'activitat durant el mes de juny. Començarà aquest dissabte 3 i diumenge 4 de juny amb Entrellaçades, un espectacle de teatre amb música i acrobàcies de la companyia Rodolant Cultural. El dissabte 10 i diumenge 11 de juny arribarà Musicalados 4, recopilació de números musicals a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Borriana, i el diumenge 18 de juny, el grup d'adults de l’Escola Municipal de Teatre oferirà la representació de Salem.

Mentre que el divendres 30 de juny està prevista l'actuació de la Coral Borrianenca al Racó de l’Abadia i Bureo del Centre Aragonès en el CMC la Mercè.

Tota la programació es pot consultar en els punts d'informació que hi ha instal·lats en diferents zones de la ciutat i en la web <entradesborriana.com> on, a més, es poden adquirir les entrades per als espectacles que ho requereixen.

La informació complementària s'anirà publicant en les xarxes socials i en el grup de difusió de les activitats culturals. Qui vulga estar al dia de tota la programació, pot rebre la informació pel grup de difusió de WhatsApp enviant el nom i cognoms al telèfon 691 674 083.