- Es tracta d'una obra que explora el diàleg metafòric entre les flors, la sensualitat i el desig, per mitjà de fotografies polaroid


El CMC la Mercè acull l'exposició de fotografia “Botanica Amoris”, de l'artista Pablo San Juan. Una obra que explora el diàleg metafòric entre les flors, la sensualitat i el desig, per mitjà de fotografies polaroid manipulades de manera analògica. La mostra es podrà visitar fins al dia 4 de juny a Borriana i pròximament podrà vore's al Jardí Botànic de Madrid.

En la seua exploració de narrativa fotogràfica, el treball de Pablo San Juan troba el seu espai en dos escenaris contraposats: d'una banda, el món compartit, en què es reflecteix el seu compromís en l'anàlisi de l'entorn; i, per una altra, la intimitat i la necessitat d'expressar sentiments i evocacions. Botanica és un assaig fotogràfic que s'emmarcaria en aquest segon vessant. És intimista i explora la sensualitat i el poder captivador de les flors.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, convida tota la ciutadania a visitar l'exposició: “Una mostra d'un artista amb una trajectòria com la de Pablo San Juan no hauria de passar desapercebuda, és un treball que val la pena vore”. “La seua sensibilitat ha convertit les fotografies en obres de qualitat pictòrica amb un discurs metafòric que subjau sota la imatge simple i rotunda de cada espècie botànica”, ha afegit l'edil.

Botanica Amoris

En Botanica Amoris, Pablo San Juan experimenta amb el suport fotogràfic analògic disgregable o pel·lícula instantània polaroid, ja en desús. En el procés d'obtenció de les imatges, se sotmet al suport de variacions brusques de temperatura i pressió, modificant el procés de revelat, i els químics que el produeixen passen a formar part de la imatge d'una manera residual, afegint textures pictòriques de manera aleatòria. Posteriorment, les imatges seleccionades s'escanegen i amplien a gran format, sense cap tipus de manipulació digital.

El gran format, la manipulació fotogràfica, les textures pictòriques, doten a aquestes imatges d'una carnalitat i sensualitat que potencien la visió de la flor com a òrgan sexual de la planta i transformen la fotografia botànica en una mena de pintura eròtica i gestual.

Pablo San Juan

Pablo San Juan és natural de Logronyo, va estudiar a València, on viu i treballa des d’aleshores. En paral·lel al seu treball com a professor de disseny i dibuix tècnic, ha desenvolupat el seu vessant com a fotògraf freelance per tot el món. Des de 1983 ha publicat en diversos mitjans nacionals, tant articles com catàlegs i diversos llibres d'autor. Ha realitzat exposicions per tot el territori nacional, a més de França, Anglaterra, Alemanya i el Marroc.