- emac., Veles e Vents i els espectacles al Teatre Payà han aconseguit les millors xifres d'assistència de les actuacions culturals


Borriana ha arrancat l'any 2023 amb molta “cultura” i l'exemple han sigut les xifres d'assistència aconseguides en els espectacles que s'han celebrat l'últim mes i mig. Més de 25.000 persones han gaudit de la cultura al carrer, a la Casa de Cultura o al Teatre Payà.

El Regidor de Cultura, Vicent Granel, s'ha mostrat “molt satisfet” per la resposta de les veïnes i els veïns de Borriana, i de fora del municipi, perquè “han apostat pels espectacles que s'han programat en les diferents ubicacions amb què compta la ciutat. És un goig que la gent consumisca cultura, parle i reflexione veient teatre, música, art o dansa", ha afegit l'edil.

El Teatre Payà de Borriana ha acollit fins a deu espectacles amb un total d’11.000 assistents. “Una xifra que ens dona forces per a continuar treballant i programant activitats, per a continuar donant-li vida cultural a la nostra ciutat”, ha explicat Granel.

En total, es tracta de més de 11.000 assistents a les activitats culturals en el Teatre Payà, amb Eugeni Alemany, el Concert homenatge a Nino Bravo amb l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, Carles Sans de Tricicle, Xavi Castillo, Café Quijano, Cabrafotuda i les obres del XV Concurs de teatre en valencià de les falles de Borriana.

Xifres que, segons el parer de Granel, “donen suport a l'aposta per la cultura del govern municipal”, i ha posat en valor “la resposta que té la gent per a consumir cultura en la nostra població, ja que s'ha convertit en un motor social i econòmic molt important a Borriana”.

A les xifres del teatre, cal afegir la celebració de dos esdeveniments importants. El primer dels quals és la vuitena edició del festival emac., que ha superat en assistència la resta d'edicions en les tres jornades d'aquest festival de música i art. Més de 10.000 persones van assistir a la Mercè a gaudir de música i art, en una aposta cultural que posa Borriana en el panorama autonòmic i estatal.

D'altra banda, la celebració de l'espectacle Veles e Vents de Xarxa Teatre que va congregar dissabte passat més de 2.000 persones a la plaça Iturbi. Una aposta cultural destacada que donava pas a la festa fallera, i que va tindre el suport d'un nombrós públic que no es va voler perdre un dels millors espectacles de carrer en l'actualitat.

A més, els tres primers espectacles del Festival de teatre infantil El Cuc, han superat les 800 persones d'assistència, amb una mitjana de 270 assistents en cadascun. Per al regidor, es tracta “d’una resposta molt rellevant del públic familiar que creix cada divendres que se celebra una obra de teatre, i això demostra que hi ha ganes de consumir cultura, i en aquest cas infantil”, ha afegit Granel.

D'altra banda, cal destacar l'Aplec de Gegants i Cabuts amb més de 240 persones participants, i molts assistents per a l'elaboració de cabuts i la desfilada final, en què un nombrós públic va acompanyar la comitiva en desfilada fins a la plaça Major.

Finalment, l'exposició “Vinyetes Migrants” que ha acollit el CMC la Mercè durant el mes de gener i febrer, ha rebut desenes de visites d'escolars.