- El divendres 18 de novembre a les 22.30 hores a l'auditori Juan Varea, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament

- El festival homenatjarà la figura del cantaor i fill predilecte de Borriana, Juan Varea

- El cicle musical comptarà amb quatre actuacions, entre les quals estaran el cantaor Rancapino Chico i la Simbomba flamenca dels bailaors Aloma de Balma i Paco Berbel


El pianista flamenc Juan Cortés serà l'encarregat d'obrir la segona edició del Festival Sons Flamencs amb el cantaor Niño de Aurora, divendres que ve 18 de novembre a les 22.30h a l'auditori Juan Varea, amb un concert d'entrada gratuïta fins a completar aforament, que serà la primera cita del festival.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, la directora musical, Silvia Carrillo, i el president de l'associació Juan Varea, Pedro Angullo, han presentat la segona edició d'un cicle “que homenatja la figura del cantaor de Borriana i fill predilecte de la ciutat, Juan Varea”.

Segons ha destacat Granel, el festival Sons Flamencs és una iniciativa que amplia la programació cultural de la ciutat “amb el transitar de la música flamenca des dels diferents estils, des del més tradicional al més contemporani».

La II edició del festival Sons Flamencs organitzada per la Regidoria de Cultura i l'associació cultural La mar de flamenca, amb la col·laboració especial de l'associació cultural Juan Varea, brindarà homenatge al gran cantaor Juan Varea, una figura històrica del flamenc. “Després de la primera edició del cicle l'any passat, fem un pas més en un art que ha tingut tanta història a Borriana i que ha de seguir tenint-la”.

En el primer concert del festival es podrà gaudir d'una nit amb sabor de flamenc i jazz amb dos de les figures més representatives del gènere, Juan Cortés al piano, l’únic que ha aconseguit que el piano recorde els acords d'una guitarra, acompanyat de l'almassorí José Luis Villena Forner, Niño de Aurora, i la seua increïble força i veu carregada de sentiment flamenc.

El festival Sons Flamencs se celebrarà entre el mes de novembre i desembre, i comptarà amb més artistes del panorama flamenc com el reconegut cantaor Rancapino Chico al toc de Diego Amaya, el 27 de novembre al Teatre Payà, així com artistes valencians i castellonencs com la bailaora Aloma de Balma, el bailaor Paco Berbel, el guitarrista Juan de Pilar, que es donaran cita en la Simbomba La mar de flamenca el dia 9 de desembre al Payà. D'altra banda, l'auditori Juan Varea acollirà el 3 de desembre una nit de cant flamenc obert al públic.

Les entrades per als espectacles del cantaor Rancapino Chico i la Simbomba Flamenca estaran disponibles a partir de la setmana que ve en el portal de venda d'entrades <entradesborriana.com>, en la resta d'activitats, l'entrada serà gratuïta fins a completar aforament.

 

Homenatge i concert

El divendres 18 de novembre i abans del concert, serà el moment de l'homenatge a Juan Varea, amb una xicoteta xarrada sobre la figura del cantaor borrianenc. Després serà el torn de la música, en què el pianista Juan Cortés oferirà el seu espectacle de flamenc Vida a l'auditori Juan Varea, on posarà en relleu la riquesa de l'art flamenc a través de les notes del piano.

Juan Cortés amb tan sols set anys va arrancar els estudis de piano i solfeig i als quinze anys ja tocava per Paco de Lucía. Va girar cap als estudis d'harmonia moderna i jazz amb els pianistes Ricardo Belda i Cristian Molina, més endavant completa la seua formació amb Chano Domínguez, Bruce Barth, Bernardo Sassetti i Albert Bover.

L'any 2000 se’n va a viure a Madrid, on expandeix la seua trajectòria artística tocant en els millors tablaos i locals de la capital, Casa Patas, Clamores, Suristán o Café Central i diversos teatres.

Forma part de l'espectacle De Casa Blanca a Madrid al costat dels grans artistes com Lole Montoya, Antonio Canales, Sara Baras, Guadiana, Montse Cortés, Joaquín Cortés. També ha col·laborat amb Estrella Morente, Esperanza Fernández, Carmen Linares, entre d’altres. Així mateix, va formar part de la companyia de Rafael Amargo en l'obra Musical Amarg, que va recorrer països com el Brasil, Panamà, França, Alemanya.

Niño de Aurora prové de família de cantaors flamencs i amb tan sols 12 anys ja era teloner d'artistes com Carmen Linares i Paco Cortés. Dins del seu registre, s'atreveix també amb la buleria, el fandango i també amb el tango.