- Més de 40.000 peces i més de 1.000 figures estaran en els dotze diorames amb què comptarà enguany la mostra

- Per tercer any, amb un descans obligat per la pandèmia, l'Ajuntament de Borriana organitza la mostra amb la col·laboració d'AES Click


El regidor de Cultura, Vicent Granel, s'ha reunit amb el representant de l'Associació Espanyola de Col·leccionistes de Playmobil al territori valencià, el borrianenc Francisco Guerola, per a tancar la que serà la tercera edició de l'exposició Univers Playmobil que acull la ciutat de Borriana.

Per tercer any, amb un descans obligat per la pandèmia, l'Ajuntament de Borriana organitza l'exposició “Univers Playmobil” amb la col·laboració d'AES Click que obrirà les seues portes el divendres dia 9 de desembre al CMC la Mercé i es podrà visitar fins al dia 5 de gener.

La mostra ha tingut una gran acollida en les edicions anteriors, reunint més de 15.000 visitants, amb una gran quantitat de ciutadans de Borriana i d’altres ciutats de la província de Castelló, fins i tot de persones d’altres llocs de l'Estat.

Granel ha destacat que la mostra “està convertint-se en una tradició i ja desperta expectació quan s'acosten les festes nadalenques” i, per això, “apostem perquè Borriana siga referent en aquestes dates, un fet que atrau gent de la ciutat, però també d'altres punts de tot l'Estat”.

L'exposició constarà d’onze diorames que s'instal·laran en la sala d'Exposicions del CMC la Mercè i un Betlem que es podrà visitar durant totes les festes, ja que s'exposarà al costat de la vidriera de l'entrada i serà visible des de l'exterior.

En total es podran vore quasi 40.000 peces, que inclouen més de 1.000 clics, un desplegament de fantasia i humor que fascina a grans i menuts i que converteix aquesta mostra en la més gran que s'ha fet mai a la província.

 

Noves activitats

Amb l'exposició de l'Univers Playmobil hi haurà altres activitats complementàries. Per una banda, tindrem el mercadet de col·leccionistes que s'instal·larà els dies 9, 10 i 11 de desembre en el mateix centre, coincidint amb la inauguració.

Per una altra banda, i com a novetat per a enguany, hi haurà projeccions de pel·lícules de Playmobil, que es podran vore de manera continuada en el corredor del claustre. A més, per a anunciar l'arribada de l'exposició a Borriana, l'Ajuntament repartirà 4.000 làmines de Playmobil per a acolorir a tot l'alumnat dels col·legis del municipi, perquè cap xiquet o xiqueta es quede sense participar d'aquest fantàstic univers.

AES Click, l'Associació Espanyola de Col·leccionistes de Playmobil és la responsable del muntatge de l'exposició, que està comissariada pel borrianenc Francisco Guerola, vocal de l'associació a la Comunitat Valenciana.

AES Click és una associació sense ànim lucratiu i el seu objectiu no és un altre que divulgar aquest joguet, que ha esdevingut mític per a tantes persones i ara és vincle d'unió entre generacions. És per això que tots els beneficis que obté de les seues activitats estan destinats a associacions benèfiques relacionades amb diverses problemàtiques infantils.