Es realitzaran fins a tres visites guiades especials durant la vesprada, tindrà lloc una festa amb pastís d'aniversari per a tots els assistents i els més menuts podran passar la nit a la mateixa Biblioteca

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha presentat junt a la directora de la Biblioteca Municipal de Borriana, Amparo Ríos, la jornada especial que divendres que ve tindrà lloc en el CMC La Mercè per commemorar els 25 anys d'existència del servei a la ciutat de Borriana. La mateixa directora de la Biblioteca ha detallat la programació especial que durant tot el dia servirà per “acostar encara més a la ciutadania de Borriana la Biblioteca Municipal, que la gran majoria ja coneix a la perfecció però que encara ens agradaria descobrir a molta més gent”. Amparo Rios ha explicat que durant la vesprada “tindran lloc fins a tres visites guiades per les instal·lacions, amb la intenció que tots els que decidisquen celebrar amb nosaltres l'aniversari coneguen les parts més desconegudes de la Biblioteca i descobrisquen aspectes que habitualment passen desapercebuts dins del servei que prestem”. Així, a les 18:00 hores arrencarà la primera de les visites guiades, que continuaran mitja hora després amb la segona sessió i es tancaran a les 19:00 hores amb l'última d'elles. A més, Ríos ha volgut detallar que durant tota la jornada “tindrem projeccions de fotografies dels 25 anys de vida de la Biblioteca, i estem segurs que gran part de la gent que el divendres vinga fins a la Mercè se sorprendrà i alegrarà de trobar-se entre els usuaris que des de fa més de dues dècades confien en el treball de la Biblioteca Municipal”. A més, també s'ha convidat i confirmat l'assistència del que segueix sent el soci número 1, i de les dues persones que més temps porten renovant el seu carnet bibliotecari de la ciutat, acte que es coronarà amb el repartiment d'un pastís d'aniversari entre els assistents. I per si quedava algun al·licient més perquè el divendres el silenci habitual de la Biblioteca es convertisca en una festa de commemoració, els xiquets i xiquetes d'entre 8 i 10 anys tindran l'oportunitat de viure una nit molt diferent, ja que se'ls ha convidat a passar-la entre els milers de volums que componen la Biblioteca Municipal.
El regidor de l'àrea cultural, Vicent Granel, ha volgut “agrair el treball que de forma diària realitzen tots i totes les treballadores de la Biblioteca, que ens ha permès situar-la com una de les que millors índexs ha tingut durant l'últim any quant a, per exemple, préstec de llibres per habitant”. A més, també ha volgut recordar “els esforços que hem fet entre regidoria i Biblioteca per recuperar, per exemple, les sessions de contacontes que han tornat a celebrar-se durant aquest any, i que vist l'èxit de convocatòria ens donen més força per intentar oferir majors recursos a la Biblioteca el proper any i seguir amb el bon treball realitzat durant els seus 25 anys de vida”.