Fallera Calavera Borriana

- De matí, a les 10 hores, es jugarà una competició del popular joc de taula al CMC la Mercè

- El Payà acollirà de vesprada, a partir de les 19 hores, l'obra de teatre homònima


Diumenge que ve, 5 de desembre, a les 10 hores començarà a Borriana el torneig del joc de cartes de la Fallera Calavera, organitzat per zombipaella.com al CMC la Mercè. Aquest campionat complementarà la representació de l'obra de teatre sobre aquest personatge que pujarà a l'escenari del Payà la vesprada del mateix diumenge a les 19 hores.

La jornada dedicada al popular joc de cartes valencià començarà el matí del diumenge amb el torneig a la Casa de la Cultura, en què la persona que guanye obtindrà com a premi dos cartes exclusives del joc i les finalistes, invitacions per a l'obra de teatre de la vesprada.

La participació en el campionat de cartes serà gratuïta i limitada a 100 participants per ordre d'inscripció, que es farà presencial a la consergeria del CMC la Mercè o a través del telèfon 964 510010.

A la vesprada, a les 19 hores, serà quan el Teatre Payà aculla una de les primeres representacions que es fan a tota la Comunitat Valenciana de l'obra la Fallera Calavera, homònima del joc de cartes. Així, la companyia Floc Teatre pujarà a l'escenari per a presentar al públic l'obra, escrita per Eduard Costa i Enric Aguilar, que comptarà amb Pau Blanco, Miryam Garcés, Mila Fernández, Jano de Miguel i Amadeo Llach.

L'argument de l'espectacle es basa en el famós joc de taula, que traslladarà els assistents fins a l'any 2707, quan una fallera retorna a la vida la nit de Tots Sants. D’aquesta manera començarà una aventura en què estarà acompanyada pels zombis de la Bellea del Foc d'Alacant i la Reina dels Festes de Castelló. El seu objectiu serà arribar a Benidorm, en què un poder ocult ha afegit xoriç a la recepta de la paella instaurant l'arròs amb coses.

Pel camí, les tres festeres es trobaran amb personatges com la Dama d'Elx, Tombatossals, Jaume I o el Capità Moro d'Alcoi, en una carrera en què demanaran l'ajuda del públic per a acabar amb l'arròs amb coses i així poder descansar en pau per a tota l'eternitat.

Les entrades tenen un preu de 5 euros en platea i de 4 en amfiteatre, i es podran adquirir amb els habituals descomptes que ofereix el Payà. Es poden adquirir en la plataforma www.entradesborriana.com i presencialment en Buraudio (carrer l’Escorredor, 58) els dimarts de 10h a 13h i els dimecres i dijous de 17h a 19h. Es podrà accedir a les butaques una hora abans de la funció i tant el torneig com l'obra de teatre estaran adaptats a la normativa sanitària vigent.