MaigdiGras

 

- Aquest divendres i dissabte el Teatre Payà s'omplirà amb els acords de la música negra

- En la primera jornada actuaran Abraç Band i BlackFang, i en la segona Tatiana Javaloyes i la Broken Brothers Brass Band

- Les entrades, a preus populars de 6 euros, es poden adquirir a través de www.enterticket.es/eventos/maig-di-gras-509202 o en taquilla


El festival Maig di Gras que acosta la cultura de Nova Orleans i la música negra als carrers Borriana, torna aquest divendres a la capital de la Plana Baixa, però aquesta vegada convertit en dos jornades de concerts al Teatre Payà, amb control d'aforament i les mesures sanitàries pertinents.

Així, enguany el festival es reinventa amb un nou format, però mantenint l'essència musical que caracteritza aquest esdeveniment primaveral, i amb la participació d'algunes de les bandes i grups que han participat en el festival en els últims anys.

Demà divendres 14 de maig, des de les 19 hores, actuaran en directe els Abraç Band, una formació que ve de lEscola Mondo Rítmic de Castelló i que compta amb un directe enèrgic amb influències del funk i el soul i amb l'aroma de les brass bands de Nova Orleans.

A continuació, pujaran a l'escenari els BlackFang, que presentaran a Borriana A Foc Lent el seu segon disc, un treball amb estil hip-hop mediterrani i en valencià, combinant el gust per les arrels tradicionals amb el contrast de pinzellades electròniques i la col·laboració de Djs, i tot això amanit amb influències del funk i jazz.

Per al dissabte 15 de maig, també a les 19 hores, s'obrirà l’actuació amb l'artista borrianenca Tatiana Javaloyes i la seua banda, que presentaran part del seu primer disc Tea Jay Reign. Es tracta d'una proposta en què predomina la potència de la seua veu, amb clares influències de la música negra clàssica, a la qual se sumen sons urbans.

Per a tancar els concerts, es comptarà amb la Broken Brothers Brass Band, la banda més icònica del Maig di Gras i el referent de la música New Orleans a Espanya, que presentaran els nous temes del seu disc Katebegia, en què aprofundeixen i juguen amb els sons de la ciutat de Mississipi, barrejant tot tipus d'estils i influències.

El festival Maig di Gras de Borriana va nàixer en 2016 amb la vocació de ser una cita anual de caire familiar amb la cultura de Nova Orleans i la música negra. Les entrades per a aquest cap de setmana es poden adquirir www.enterticket.es/eventos/maig-di-gras-509202 o a la taquilla del teatre una hora abans del concert.