El regidor de l'àrea, Vicent Granel, destaca la “varietat i qualitat del cicle de teatre” que s'iniciarà aquest mateix divendres i que portarà fins a la ciutat un total de cinc actuacions durant el mes de juliol

L'escenari de l'emblemàtic Teatre Payà ha estat el lloc escollit per a la presentació del cicle de teatre “A la Fresqueta, nits de teatre a la Torre del Mar”, que suposa una aposta clara i directa pel teatre de qualitat i amb reconeguts noms i companyies que durant el mes de juliol oferiran els seus espectacles en el marc privilegiat de la Torre del Mar.
El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el tècnic de l'àrea, Rafael Marañón, han estat els encarregats de realitzar la presentació. En aquesta ocasió seran cinc les actuacions que, durant tots els divendres del mes de juliol, tindran lloc a les onze de la nit a la Torre del Mar i que seran totalment gratuïtes. Tots els espectacles que arribaran durant el proper mes a Borriana seran a càrrec de companyies valencianes professionals i s'inclouen dins del circuit de teatre de Culturarts, amb el qual l'Ajuntament comença una nova etapa de col·laboració.
Aquest divendres, dia 1 de juliol, la primera de les actuacions serà Entrepans i vinyetes, de Impronenas, que és un espectacle d'improvisació teatral per a públic infantil i familiar que tracta d'apropar els més petits al teatre, d'una forma original, atractiva i divertida.
El dia 8 de juliol, serà Juja qui ens presenti Urbanitaz, un espectacle al més pur estil d'aquesta companyia habitual als circuits teatrals valencians: jove, disbauxat, crític però sobretot d'humor. Urbanitaz proposa un viatge als llocs nocturns més absurds d'una gran ciutat i les situacions que trobarem ens faran riure d'allò més.
El dia 15 de juliol la companyia de teatre de Castelló Conino Gurillo, amb Joan Manuel Gurillo, ens presentarà “El xou d'Asunción”. Asunción, tan coneguda a les nostres comarques a través de la ràdio, ens presentarà en viu i en directe a la Torre del Mar un espectacle tant entretingut com delirant, on es barreja el clown, el cabaret i el folklore, amb el surrealisme, l'absurd i l'humor àcid, ideal per passar una nit amb molts riures.
El dia 22 de juliol el mediàtic showman Eugeni Alemany, de l'equip de Caiga quien caiga, presentador del popular programa Trau la llengua i responsable de l'emoticona de la paella, serà qui presente l'espectacle “En persona guanye”, una proposta d'humor irònic, enginyós, divertit i imprevisible.
Es tancarà el cicle el dia 29 de juliol amb “Xavi Castillo News!”, de la companyia Pot de Plom Teatre. Xavi Castillo, més que popular actor valencià, donarà una visió particular i àcida de l'actualitat social valenciana amb un espectacle sense guió definit que es crea de manera paral·lela a les últimes notícies.
Tal com ha assenyalat l'edil de l'àrea de Cultura, Vicent Granel, “l'aposta de col·laborar amb el circuit de teatre de Culturarts de la Generalitat permet que haguem pogut recuperar un cicle de teatre com és “A la Fresqueta” que cada divendres del mes de juliol permetrà els veïns i veïnes de Borriana gaudir d'actuacions de teatre a l'aire lliure i en un marc privilegiat”.