Ahir diumenge es va iniciarla programació d'activitats prèvies al festival de música negra Maig Di Gras, una nova iniciativa musical, cultural i gastronòmica que se celebrarà a Borriana el cap de setmana del 6,7 i 8 de maig en la Terrassa Payá.

La primera de les activitats va tenir lloc ahir a la vesprada en el Carrer Sant Vicent, on les creadores locals Angie i Julia Vera, del col·lectiu Very Veritas, han pintat un mural commemoratiu d'aquesta primera edició del festival en l'accés a la Terrassa Payá. Paral·lelament s'ha instal·lat un sound system en el carrer amb la sessió de The Second Line Djs.

Al llarg d'aquesta setmana el jazz, el funky, el soul o el blues continuaran sonant en els carrers i també en el Centre de Música Moderna The Session i en el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí Viciana. La cabina itinerant del Capitan Surfocker i un cicle de tres Jam Sessions en el Naraniga del Carrer Sant Vicent són part de l'oferta musical d'aquest esdeveniment.

Aquest festival, organitzat per l'Associació Soul Explosion amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i la Regidoria de Turisme, pretén acostar la cultura musical i gastronòmica de Nova Orleans a Borriana. Per aquest motiu, a més d'oferir 6 concerts durant el cap de setmana del 6 de maig, inclourà un espai gastronòmic French Market, una Fira del Disc de Vinil o una exposició sobre la cultura i la música de Nova Orleans.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat que “amb aquest mural commemoratiu arranquen les activitats prèvies al festival Maig Di Gras, gran part de les quals es desenvoluparan en el carrer. Tenim tota la setmana per a descobrir i gaudir de l'ambient musical característic de Nova Orleans i amb l'arribada del cap de setmana, la cultura i la gastronomia s'uniran a aquest esdeveniment”.