agenda cap de setmana

Que l'agenda cultural, mediambiental i d'oci de Borriana ha experimentat un gran canvi en els últims tres anys, és quelcom que se li escapa a pocs veïns i veïnes de la ciutat, que aquest cap de setmana vinent tindran una nova oportunitat de triar entre el gran nombre d'activitats, tallers, actes i actuacions que tenen lloc en tan sols 48 hores en la capital de la Plana Baixa.
Si ja el divendres a la nit una trentena de xiquets han pogut participar en la tercera edició de la “Nit a la Biblioteca”, el dissabte l'activitat es reprendrà a partir de les deu del matí amb l'inici del projecte d'acció creativa “La Comunitat” englobat dins de la programació especial que des de fa també tres anys organitza la regidoria d'Igualtat en commemoració del 25-N, Dia Contra la Violència Masclista. Tant el dissabte com el diumenge, centenars d'escolars de Borriana passaran per la Bosca per a sumar el seu granet d'arena a un projecte col·lectiu que es presentarà de forma oficial el 15 de desembre però que conjumina en aquest cap de setmana la gran majoria de la seua programació.
Hi haurà qui també puga decantar-se per la xarrada sobre “el Joc i el Joguet” que oferirà a partir de dos quarts d'onze del matí el servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) i que tindrà lloc en el CMA Rafel Martí de Viciana. A escassos metres i a partir de les 10:00 hores, els amants de la música i els instruments tradicionals tindran l'oportunitat de participar en el Taller que el músic Manolo Miralles va haver de posposar fa unes setmanes però que podrà celebrar-se aquest dissabte. I si encara queden forces, i segur que així serà per l'alta inscripció registrada, també es podrà participar en una nova jornada de voluntariat ambiental amb la Plantació d'espècies autòctones que a partir de les 10:00 també se celebrarà en el Clot de la Mare de Déu.
Per a la vesprada, els amants de l'art, i especialment d'aquell eixit des de la pròpia Borriana, tenen una immillorable oportunitat amb la performance prèvia i la inauguració de l'exposició “Alció: Poètiques entorn del Jo” que a partir de les 18:30 tindrà lloc en el CMC La Mercè. I per a tancar el dia amb el millor humor, Faemino i Cansado arriben a Borriana amb la seua obra “Quién tuvo, retuvo!”, per a la qual el ritme de venda d'entrades també ha sigut bastant elevat però que encara estaran disponibles en el propi Teatre Payà des de les 18:30 hores, just dues hores abans de l'inici de la funció.
El projecte “La Comunitat” continuarà durant la jornada del diumenge, en la qual també es podrà gaudir d'alternatives com el concert de Sarsuela que a les 19:00 hores acollirà l'Auditori Juan Varea. En definitiva, un cap de setmana sense treva cultural, reivindicativa i d'oci a Borriana que servirà, a la vegada, per al tancament oficial de la programació especial del 25-N.