Mulïer arriba al Teatre Payà

El pròxim 9 d’Octubre el Teatre Payà acollirà la representació de la millor obra de teatre valencià de l'actualitat. “Mulïer” de la companyia Maduixa Teatre, ha rebut els guardons a la millor direcció coreogràfica, per a Mamen García; millor ballarina, per a Laia Sorribes; millor composició musical, per a Damián Sánchez; i millor espectacle d'arts de carrer en els Premis dels Arts Escèniques Valencianes. En aquesta ocasió, la companyia interpretarà a Borriana l'obra amb una adaptació per a interior, després de passar pel Teatre Principal de València.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha animat a “els veïns i veïnes de Borriana, i de les poblacions més properes a poder gaudir d'una de les millors obres valencianes que hi ha en aquest moment, i que podrem tindre-la en el nostre teatre”. La programació que ha preparat la Regidoria de Cultura amb motiu del 9 d’Octubre comptarà amb aquesta representació el mateix dia de la festivitat, a les 19 hores.

El Teatre Payà es vestirà de gala per a rebre una de les obres més importants de l'escena valenciana dels últims anys. I és que a més dels premis valencians, Mulïer ha obtingut el premi Max de les Arts Escèniques en les categories d'espectacle de carrer i millor composició musical de 2017 a nivell estatal, a més del Premi Moritz a la millor estrena de la Fira de Tàrrega de 2016 i el premi Umore Azoka al millor espectacle de carrer de 2017. En aquesta ocasió, Borriana tindrà l'oportunitat de veure la versió de sala de l'obra que va ser estrenada al Teatre Principal de València el passat 18 de gener.

Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines, en el qual es pretén investigar els límits físics amb la dansa i l'equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions. L'espectacle naix de la necessitat d'explorar la identitat femenina a través del joc corporal, posant l'accent en la imatge, la poètica visual i la narració per a arribar a la sensibilitat de l'espectador. Aquest espectacle naix com un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d'opressió han lluitat i continuen lluitant per a mantindre viu la seua jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement per la nostra societat.

El preu de les entrades serà de 5 € platea i 4 € amfiteatre. La venda anticipada es realitza en les oficines de Buraudio (Escorredor, 58) de dilluns a divendres de 9 a 13 h i dimarts i dijous de 18 a 20 h.