La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana ha donat per inaugurada la la exposició “Vicente Guerola Realism”, de l'artista borrianenc Vicente Guerola. Dins dels actes inaugurals de les festes patronals de la Mare de Déu de la Misericòrdia, una nodrida representació municipal s'ha acostat fins al CMC La Mercè per a assistir a l'inici oficial d'una mostra que es mantindrà oberta en la sala d'exposicions del CMC fins al pròxim 11 de novembre. L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i el regidor de Cultura, Vicent Granel han destacat “la capacitat artística de Guerola i el treball que sabem que en els darrers anys ha realitzat per arribar a poder inaugurar avui, i a la Mercè, aquesta exposició, el qual li volem agrair com a borrianenc que ha volgut que siga aquest Centre de Cultura qui aculla la mostra”. Al seu costat, les Reines Falleres, Judit Pesudo i Ana Giménez han donat per oficialment oberta la mostra entonant a la vegada “queda inaugurada l'exposició”.
En aquesta ocasió, Guerola exposa 23 treballs amb el grafit com a màxim protagonista. Obres amb temàtiques variades com el retrat, el paisatge o les natures mortes però sempre amb la característica essencial de la seua obra: l'hiperrealisme. El detall de les seues obres arriba a l'extrem creant un joc de plànols, uns matisos de llums i ombres, arribant al concepte, amplament aplicat a l'escultura, de les qualitats tàctils. Aquests conceptes poden veure's perfectament en els seus paisatges: pràcticament tot el representat és tangible. Encara que està representat en dues dimensions, en observar-ho, es pot tenir la sensació de poder tocar-ho i notar que és real. A més d'aquestes qualitats, s'afigen als seus retrats la connexió amb el personatge, amb la persona, amb l'ésser humà que fixa la seua mirada en l'espectador i que vol transmetre sensacions que van més enllà de la simple observació per a reflectir una mica més allà.
El dibuix hiperrealista de Guerola és fruit del treball que ell mateixa realitza a partir de viatges, experiències i vivències personals. De l'estudi de les llums, de les ombres, de les perspectives i de la composició, que ajudaran a l'artista a poder plasmar de la manera més fidel possible eixa instantània.