La tercera edició de l'emac. acaba de presentar la seua cartell complet per a l'edició de 2018, la qual tindrà lloc del 16 al 18 de febrer centrant tota la seua activitat en el CMC La Mercé de Borriana. En la part expositiva coneguda com emac.art, trobarem novament quatre zones: Fira d'Artistes, fotografia, emac.lab i un corredor destinat a la il·lustradora valenciana Laura Castelló. Un emac.art més femení que mai, ja que la majoria de les expositores seran dones en la tercera edició del festival.

En ell emac.art destaca com en anteriors edicions del festival, el dedicat a la il·lustració, amb protagonisme especial per a la creativa valenciana Laura Castelló, qui disposarà d'una secció del claustre de la Mercè per a exposar les seues creacions més representatives. Esta jove artista va començar la seua carrera com a il·lustradora per a empreses com a Blat de moro i Pull&Bear, ha publicat diversos llibres per a xiquets i ha col·laborat amb diferents causes i empreses com ara: Amnistia Internacional, Llibres a Mesure, Espai Rambleta... A més, Laura realitzarà un taller durant una de les jornades de l'emac.2018 que consistirà a pintar sobre vaquers.

 

De la mateixa manera que en l'apartat musical, emac.art compta amb una àmplia representació femenina. Spinellitester presentarà les seues il·lustracions de trossos de naturalesa tancats en xicotets recipients transparents. L'arquitecta Martina Almela agrada de reflectir en els seus dibuixos espais urbans de les ciutats per la qual passa y/o habita. Repetirà l'artista argentina Celeste Ciafarone, qui té una gran acollida entre el publique de l'emac. Les creacions de María Genoll tenen un to reivindicatiu i es repartixen en postals, pins, tazas... En les seues instal·lacions, Miriam Cano realitzarà una intervenció destinada a redissenyar el que entenem com "espai expositiu"... La jove artista borrianenc, Paula López Almela, repetirà presència i mostrarà el fruit de la seua formació en l'Escola d'Art i Superior de Castelló. També agrada del retrat dibuixat Sara Bellés , amb ús de tinta, línies, taques aguadas...

 

Junt amb elles, i amb el nom de nometoquesloscopys, es presenta la dissenyadora gràfica madrilenya Ana Muñoz, el qual amb el seu llapis traça imatges publicitàries, qui també desenrotllarà un taller denominat "El Procés reCreatiu" dirigit a públic adult on els participants a través del joc aconseguiran la meta passant per les diferents etapes d'una creació artística.

Des de Barcelona rebrem a l'artista multidisciplinari Alsina Mandarina, qui ens presentarà la seua sèrie d'il·lustracions "Abismos". També serà l'estrena en el món expositiu per a Jose Gas més conegut en la seua faceta com a guitarrista de deBigote. El col·lectiu Raboses Perilloses, comptarà amb un estand on diverses dels seus components ens mostraran a més del seu fanzine, diferents il·lustracions realitzades en ocasió de l'emac.2018. La representació local s'àmplia amb Amparo Saera i Paula Zorite, els que ens acostaren les seues creacions per primera vegada dins de la programació de l'emac.

 

Un dels llocs que despertarà la curiositat del públic assistent serà el del Comanxe Arts Festival, una nova aposta de creació artística que es vol obrir pas a Borriana. Des de València ens acostarà les seues noves il·lustracions, Claudia Dyboski. En la zona de fotografia emac. comptarà amb la presència dels projectes de Ruth Muñoz i Cristià Lorente des de Borriana, i Mònica Llop, nascuda València però establida a Barcelona i directora artística en Analog Diary.

 

En la zona que coneixem com emac.lab, trobarem diversos experiments sonors, els quals no deixaran indiferent el públic assistent, ja que podrà interactuar amb ells, a més en esta zona comptarem amb sessions de selectors musicals i propostes d'electrònica experimental durant la jornada del dissabte.

 

Per a finalitzar, ens centrarem en els tallers que tindran lloc durant l'emac.2018, als ja comentem impartits per Laura Castelló i Ana "nometoquesloscopys", comptarem amb un taller de dj a càrrec de Pablo Marbre, reconegut dj de l'escena castellonenca, un taller de "experimentació sonora" a càrrec de JJ Doc, i un altre titulat "minwood" impartit per Artinwreck on els participants podran treballar la fusta.

 

La inscripció a estos tallers és limitada i s'obrirà a través del facebook de l'emac.2018 i de correu electrònic borrianaemac\@gmail.com Des de l'organització de l'emac, així com des de la Regidoria de Cultura es mostren molt satisfets per la renovació i ampliació dels participants en l'emac.art i esperen que el públic s'acoste i interactue amb tots ells, ja que és un dels objectius de l'emac. emac. ultima els detalls de la programació, així com els llocs de streetfood, tot això serà desvelat pròximament, així com els diferents actes de presentació de l'emac.2018.