Durant la sessió plenària s'ha dut el pas definitiu per a reprendre la construcció de l'IES Jaume I

Burriana (30.10.23).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple Ordinari l'execució de la sentència núm. 257/2023, de 19 de maig de 2023, dictada per la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). A més, s'ha aprovat el pas definitiu per a reprendre de la construcció de l'IES Jaume I de Burriana.

D'esta manera, el ple municipal ha aprovat fer efectiva la retirada de la condició d'agent urbanitzador de la promotora Urbanització Golf Sant Gregori, restituïda com a tal fa quatre anys, i confiscar les garanties que va depositar pel projecte per valor de 8,5 milions d'euros. La tramitació suposa de facto posar fi a la possibilitat que la companyia acabe d'executar la urbanització del projecte, que disposa d'al voltant de 2,5 milions de metres quadrats de superfície enfront del litoral, tornant a l'escenari de 2016. A partir d'ara, l'equip de Govern haurà d'analitzar els següents passos a donar sobre Sant Gregori, tenint en compte que ha d'estudiar l'informe de l'empresa contractada experta en urbanisme.

D'altra banda, ha sigut aprovat el pas definitiu per a reprendre la construcció de l'IES Jaume I de Burriana. D'esta manera, l'Ajuntament dona carpetada i dona llum verda a la resolució definitiva del contracte amb l'empresa Acciona Construcción SA. La construcció del nou centre d'ensenyament porta més de 18 mesos paralitzada, i l'equip de Govern ha mantingut diverses reunions amb Conselleria i l'empresa concessionària per a desbloquejar la situació de paràlisi en la qual es trobava, sense renunciar a cap de les exigències que els tècnics municipals sostenien, però aconseguint donar una solució sense acudir als  processos contenciós-administratiu que l'empresa concessionària havia imposat contra la resolució de l'ajuntament de denegar la modificació pressupostària. Cal recordar, que Acciona Construcción SA demanava un augment superior al 20 per cent, i que els tècnics de l'Ajuntament han defensat que no es justificava per l'augment de costos dels materials ni tampoc energètics. A partir de la resolució definitiva del contracte, l'equip de Govern aprovarà un nou projecte, que eixirà a licitació existint una previsió que puguen reprendre's les obres del centre educatiu en 2024.

L’Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha criticat la difícil situació en la qual ha deixat l'anterior equip de Govern a l'Ajuntament referent a Sant Gregori”, explicant que “la vertadera herència de PSPV-Compromís és el desastre urbanístic, la judicialització i la paralització d'un projecte molt important per al desenvolupament turístic del municipi”.