Durant la reunió amb l'empresa concessionària per a valorar els resultats s'ha acordat ampliar les labors de neteja intensiva, dues vegades a l'any, de manera permanent i sense cost per als ciutadans

  • L'Ajuntament, després de 8 setmanes d'actuacions, ha culminat les tasques de *lim-peça en els 13 sectors en els quals es dividia el municipi

Burriana (26.11.23).- L'Ajuntament de Burriana ha finalitzat el Pla de Xoc de Neteja Integral, després de 8 setmanes d'actuacions, on s'han dut a terme tasques de neteja en els 13 sectors en els quals es dividia el municipi. En aquest sentit, ha tingut lloc una reunió amb l'empresa concessionària per a avaluar els resultats i s'ha acordat ampliar el Pla de Xoc de Neteja Integral de manera permanent dues veu-ces a l'any. A aquesta trobada ha acudit l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, el regidor de Via Pública, Mario Trullen i responsables de Fobesa.

Després d'aquest període, on s'han dut a terme labors i actuacions en cada racó de Burriana i que, han consistit en l'aigualeig amb cubes, escombratge intensiu o neteja amb mànegues a pressió amb detergent, a través d'una sèrie de recursos i maquinaries com ara un camió cisterna, escombradora, hidrolimpliadora, la brigada municipal i un camió encarregat de llavar contenidors. Durant el temps en què han durat labors de sanejament, ha sigut necessària la col·laboració ciutadana per a la retirada de vehicles de la via pública, i poder accedir correctament els operaris a netejar i buidar els embornals, que alguns portaven anys obstruïts. Per això, s'han finalitzat les labors en els sectors; Novenes, Don Bosco-Plaza la Fira, La Mercè, Calatrava, Zona Centre, Camí D’Onda, Panderola, Pere IV, La Bosca, Els Eres, Santa Berta, Grau i Serratella-Port.

A partir d'ara, l'equip de Govern i l'empresa concessionària han acordat ampliar aquestes actuacions de manera permanent dues vegades a l'any, una tindrà lloc el mes de març i l'altra durant el mes de setembre, totes dues sense cost per a les arques publiques amb l'objectiu d'aconseguir una Burriana més neta.

“El pla de xoc de neteja integral, amb cost zero per als ciutadans, ha sigut un èxit perquè hem aconseguit una Burriana més neta. Hui, la ciutat no sols està millor visualment sinó també des d'un punt de vista de salubritat”, ha valorat el regidor Via Pública, Mario Trullen, qui ha conclòs que “la col·laboració ciutadana ha sigut fonamental en la retirada de vehicles per a poder revisar els embornals que portaven obstruïts anys i conducta amb la neteja intensiva en cada carrer. La decisió d'ampliar de manera permanent les labors de neteja intensiva, dues vegades a l'any, ens ajudaran a mantindre una ciutat neta a l'altura del que els nostres veïns mereixen”.