L'avaluació serà un estudi detallat que requerirà de treballs abans, durant i després de la pròxima edició del festival en la localitat

 

Burriana (21.04.24). L'UJI ha començat les seues primeres labors d'auditoria sobre l'impacte económic, mig ambiental i reputacional de l'Arenal Sound de Burriana. Per això, els responsables de l'exhaustiu estudi han mantingut diverses reunions durant les passades setmanes amb l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer *Daudí.

La Universitat Jaume I és l'encarregada d'analitzar les múltiples i variades repercussions que ocasiona un macro esdeveniment de l'envergadura del festival de música Arenal Sound i que l'auditoria descobrirà a través d'una sèrie de treballs que es realitzaran abans, durant i després de la pròxima edició. Per a això, serà necessari una sèrie d'enquestes i estudis que revelaran l'impacte econòmic directe, indirecte i induït i que, per tant, tindran en compte elements com les despeses que l'organització realitza en la localitat, la despesa que fan els assistents al recinte del festival, així com l'impacte de l'efecte arrossegue sobre el teixit productiu local i comarcal. A més, tindrà en compte els aspectes mig ambientals com el consum de recursos naturals, la contaminació, el soroll o la generació de residus. Finalment, l'encàrrec a l'UJI també analitzarà en quina mesura la realització del festival Arenal Sound contribueix a una major visibilitat de la localitat de Borriana, tant a nivell nacional com internacional, i si això ajuda a mitjà i llarg termini a la revitalització de l'economia local.

Per a aconseguir tota la informació necessària, l'UJI determinarà l'abast de l'estudi i la identificació dels grups d'interés, per a posteriorment. realitzar enquestes i qüestionaris que requeriran de treballs abans, durant i després de la pròxima edició del festival a tots els actors implicats. L'objectiu de l'auditoria és analitzar les dades obtingudes i elaborar un informe amb els resultats per a l'equip de Govern de l'Ajuntament de Burriana.