• El nou contracte suposarà un estalvi d'1.000.000 d'euros anuals en la factura elèctrica per a les arques municipals.

 

  • La futura adjudicació reduirà la despesa energètica en un 40%. A més, l'empresa concessionària realitzarà una inversió de 2.646.660 euros, comprometent-se en el primer any i mig a la substitució de totes les lluminàries de Borriana

 

Burriana (22.01.24).- L'Ajuntament proposarà atorgar el nou contracte del subministrament elèctric a la UTE formada per Ferrovial i Endesa per a aconseguir una Burriana més i millor il·luminada. Durant aquesta mateixa setmana, es va procedir a l'obertura de les propostes econòmiques del nou contracte d'il·luminació al qual es van presentar 5 grans empreses del sector com són Edison Next Government, filial del gegant estatal d'energia a França EDF, Elecnor Serveis i Projectes, UTE Ferrovial Construcció juntament amb Endesa , Sitelec Global de Serveis i Obres i UTE Serveo Serveis juntament amb Iberdrola. Després d'aquesta obertura, s'ha realitzat un informe per part dels tècnics municipals on aquesta empresa ha resultat ser la millor valorada. A partir d'ara, s'obri el termini d'al·legacions, per a més tard procedir a la seua adjudicació definitiva.

 

La proposta millor valorada per l'informe tècnic ha detallat que l'estalvi econòmic serà del 55,9% en la factura de la llum respecte al preu que el consistori està afrontant en l'actualitat. Així, amb el nou contracte es pagarà mensualment 65.918,12€ (IVA inclòs), enfront dels 149.515,16€ (IVA inclòs) el que suposa al voltant d'1 milió d'euros menys de despesa anual per a les arques públiques.

 

“Una bona notícia que respon a l'escolta activa de les peticions dels residents, que ens han demandat una ciutat més segura, més neta i millor il·luminada”, ha valorat el regidor de Via Pública, Mario Trullen, qui ha explicat que estem complint amb totes elles, amb “l'ampliació de plantilla de la Policia Local i amb el Pla de Xoc de neteja integral permanent que neta totes les calles barri a barri”.

 

Respecte a una millor il·luminació, el nou servei suposarà una millora substancial, i de forma quasi immediata en la il·luminació de la localitat, ja que portarà una inversió per part de l'empresa concessionària d'al voltant de 2.646.660 euros. Durant el primer any i mig es canviaran totes les lluminàries de la ciutat, la qual cosa suposarà reduir la despesa energètica un 40 per cent, i un estalvi substancial en la factura de la llum durant els pròxims quinze anys, reduint significativament les emissions de CO₂ i convertint a Burriana en una ciutat més ecològica.

Amb l'inici d'aquest nou contracte, orriana tindrà unes instal·lacions elèctriques en un breu període de temps completament noves, amb la substitució de components com a quadres de comandaments, cablejat, connexions, dispositius elèctrics i electrònics, llums, fusibles, canalitzacions i arquetes, entre altres elements. A més, el nou plec de condicions també recull la il·luminació de les construccions i llocs més emblemàtics de Burriana com són el campanar, la Basílica d'El Salvador, El Plà i l'ajuntament.

“Aquest equip de Govern vol agrair a les cinc grans empreses elèctriques per les seues excel·lents propostes i haver apostat d'una forma tan ferma i clara pel desenvolupament de la nostra ciutat”, ha explicat el regidor de Via Pública, Mario Trullen qui ha detallat que “estem més prop d'aconseguir una ciutat més i millor il·luminada com vam defensar durant la campanya electoral”. Així mateix, Trullen ha afegit que “Burriana necessita una millor il·luminació per a convertir-nos en una ciutat més sostenible i eficient”.