28.02.24 (Burriana). – La regidoria de Cultura, a través del Museu Arqueològic ha organitzat la primera visita de l'alumnat de primer cicle de primària del Col·legi Consolació de Burriana que estan treballant en el projecte de centre “Un paseo por la historia”, i, en concret, el primer i segon curs estan estudiant l'Edat Antiga, centrant-se en Mesopotàmia, Grècia i Roma.

 

Jesús Albiol, regidor de Cultura, ha manifestat que “és un objectiu prioritari de la regidoria de Cultura acostar els museus als joves, i són iniciatives com esta les que afavorixen la millor formació acadèmica dels alumnes i fomenten l'interés i la inquietud en els futurs arqueòlegs, conservadors i restauradors que s'estan formant a Burriana.”

 

En este projecte es pretén que els alumnes treballen, a través de les etapes de la història, l'evolució de la societat, la cultura, el comerç, etc., des de les Intel·ligències múltiples i aprenentatge cooperatiu.

 

Com a activitat complementària han realitzat una visita al Museu Arqueològic Municipal de Burriana (MAMBU) en el qual han conegut de primera mà algunes de les peces més significatives del nostre museu i, especialment, aquelles peces relacionades amb l'Edat Antiga, època objecte del seu treball dins del projecte de centre.

 

Els alumnes van gaudir coneixent les funcions dels objectes antics, com la d'una llucana romana, a més de les llegendes mitològiques que amaguen peces com la crátera grega de Orleyl.

 

A pesar que el Museu Arqueològic seguix sense estar obert al públic degut a la seua recent reforma, esta activitat es va realitzar com mostreig per a futures intervencions educatives, a causa del gir de l'espai expositiu i el seu discurs museològic, transformant-se en un museu didàctic i adaptant-se als nous corrents de la museologia social.