• Les actuacions han ampliat l'ample per als vianants per a facilitar l'entrada i eixida dels veïns tant als comerços com als seus habitatges i han instal·lat el col·lector d'aigües pluvials per a pal·liar el risc d'inundabilitat

 

Burriana (15.02.24).- L'Ajuntament de Burriana ha procedit a l'obertura del carrer Barranquet després de culminar les obres que l'han mantinguda tancada durant més de 8 mesos. Així, després de finalitzar les obres, la via compta amb una ampliació de l'espai per als vianants per a facilitar l'entrada i eixida dels veïns tant a comerços com als seus habitatges. A més, dins dels treballs realitzats, s'ha instal·lat un col·lector d'aigües pluvials que quadruplica la capacitat d'evacuació per a pal·liar el risc d'inundabilitat.

Cal recordar que el carrer del Barranquet és una de les zones del municipi que continua tenint alt risc d'inundació durant els episodis de fortes precipitacions a la ciutat. Un dels motius pels quals es concentra l'aigua en aquesta zona de la localitat és perquè tan sols comptava amb una xarxa unitària per a l'evacuació d'aigües pluvials i clavegueram de 400 mm de diàmetre. El projecte original del Barranquet, afavorit per l'anterior equip de govern, consistia en la substitució de la pavimentació i la construcció de nous embornals connectats al col·lector unitari abans citat; posteriorment i després d'un episodi de pluges torrencials al novembre de 2022 es va incorporar un nou col·lector de recollida exclusiva d'aigües pluvials que solucionaria la deficient evacuació de l'aigua procedent de les pluges, però “per falta de planificació van oblidar definir i tramitar la sol·licitud dels permisos necessaris per a poder abocar al llit del riu”, ha valorat el regidor d'Obres Públiques, Juan Canós.

El nou equip de Govern a principis d'octubre de 2023 va presentar davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, aquesta tramitació del projecte per al punt d'abocament en riu i la corresponent sol·licitud d'autorització pertinent. El projecte d'execució del Punt d'abocament està dotat amb 830.000 € en els pressupostos de 2024. Actualment, el consistori està a l'espera de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a poder procedir a aquesta connexió.

“El Barranquet està més prop de solucionar els seus problemes d'inundabilitat. Hui, hem hagut de connectar la nova canalització al col·lector del Carrer Misericòrdia en lloc del riu, fins a obtindre el permís corresponent que hauria d'haver-se tramitat per l'anterior equip de Govern des d'un principi”, ha valorat el regidor d'Obres Públiques. Sobre aquest tema, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha incidit en què “aquest equip de Govern ha complit amb la petició de comerciants i veïns d'ampliar l'espai per als vianants del carrer i dotar la zona d'infraestructures capaces de mitigar les conseqüències dels episodis de fortes precipitacions”.