• Prevista per a diumenge que ve, 28 de gener, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte entre camins de tarongers i la mar
  • Una nova edició del circuit que agrupa les 6 ermites disperses en el terme municipal: Sant Blai, Santa Bàrbara, Sant Gregori, Mare de Déu de la Misericòrdia, Ecce Homo i Sagrada Família
  • Fins al divendres 26 de gener, les persones interessades podran inscriure's en el casal de la falla Don Bosco de 17h. a 21h.

 

Burriana (23.01.24).- La regidora de Festes de l'Ajuntament de Burriana, Paloma Boix, juntament amb el president de la falla Don Bosco, Vicente Miró, les seues Falleres Majors, Natalia Gil i María Broch, i el president infantil, Santi Gimeno, van presentar en el consistori, el divendres passat 19 de gener, la XXIV edició de la Volta a les ermites, declarada itinerari d'interés turístic local de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc diumenge que ve 28 de gener.

La ruta de les ermites de Burriana és una iniciativa cultural i esportiva que cada any organitza la falla Don Bosco, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Burriana, i que reunix a nombroses persones. Per a participar en este esdeveniment és imprescindible inscripció prèvia. Les persones interessades podran apuntar-se en el casal de la falla Don Bosco fins al divendres 26 de gener en horari de 17h. a 21h.

Paloma Boix, ha animat a la ciutadania a participar per a “gaudir de dia especial on els vertaders protagonistes són el patrimoni de Burriana, l'esport i el bon ambient”, així com ha volgut agrair “l'esforç i el treball que fan any rere any des de la falla Don Bosco perquè la Volta a les ermites siga un èxit de participació cada edició”. Per la seua part, Vicente Miró ha mostrat el compromís de la falla Don Bosco i de l'Ajuntament de Burriana per a fer possible la XXIV Volta a les ermites, i ha volgut agrair la implicació del consistori en el projecte.

25 quilòmetres entre camins

La caminada, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte per camins entre tarongers i la mar, permet recórrer el patrimoni cultural de Burriana i el seu entorn natural, en un circuit que agrupa les 6 ermites disperses pel terme municipal: Sant Blai, Santa Bàrbara, Sant Gregori, Mare de Déu de la Misericòrdia situada en el paratge natural de l'Estany de la Vila o Clot de la Mare de Déu, Ecce Homo i la Sagrada Família en les Alqueries del Ferrer.

La concentració, segons ha detallat el president de la Falla Don Bosco, serà a les 8h., just a les portes del casal de la falla i del col·legi Salesians, on s'oferirà un desdejuni a les persones inscrites. La caminada donarà inici a les 8:30h, encapçalada per les Reines Falleres de la ciutat, representants de la corporació municipal i les Falleres Majors de la falla.

Amb un donatiu de tan sols sis euros, s'inclou la samarreta commemorativa d'esta edició, a més de la credencial, el certificat de la prova i els avituallaments que hi haurà en cadascuna de les ermites, el desdejuni just abans de l'eixida i l'esmorzar en l'ermita de Santa Bàrbara. A més, enguany, com a novetat es repartiran, en col·laboració amb la Regidoria de Turisme, liderada per Noelia Peris, una motxilla-saquet de senderisme i una polsera commemorativa de l'esdeveniment.