Sota el lema “És a les teues mans, ell no té” s'inicia una campanya de responsabilitat dels amos de les mascotes per a mantindre la ciutat neta

Burriana (17.01.24).- L'ajuntament de Burriana, a través de la coordinació de la regidories de Medi Ambient, Via Pública, Seguretat Ciutadana i Sanitat juntament amb la col·laboració de l'empresa FOBESA, ha llançat una campanya de conscienciació sobre la recollida d'excrements canins en la via pública. Sota el lema “És a les teues mans, ell no té” s'ha iniciat un pla per a conscienciar i apel·lar a la responsabilitat dels amos de les mascotes per a mantindre la ciutat neta.

Burriana és una ciutat pet friendly, prova d'això és que està desenvolupant àrees d'esplai caní per a millorar el benestar animal, i encara que la majoria dels ciutadans té una conducta cívica i responsable en relació a cura dels seus animals de companyia, l'equip de Govern ha posat en marxa aquesta iniciativa en la qual es repartiran entre els ciutadans 1.000 expenedors de bosses per a recollir els excrements i 1.000 dosificadors per a llançar aigua després de les miccions, de forma totalment gratuïta. A més, la campanya de conscienciació serà difosa a través de les xarxes socials, cartells informatius, fullets i informació en els fanals al llarg de tota la ciutat, amb especial recalcament en les ubicacions enfront dels centres educatius, centres socials i el centre històric perquè la campanya i la informació puga arribar a la major població possible.

Entre els consells i hàbits que es recomanen als propietaris dels cans es troben evitar embrutar les vies i els espais públics, portar els animals a les zones no destinades al passeig de vianants; juntament amb recollir, retirar i netejar els excrements i miccions. A més, es recomana passejar a la mascota amb una corretja per a evitar danys o molèsties als veïns, així com complir amb la legislació vigent respecte als gossos considerats com a perillosos o agressius. Sobre aquest tema, des de la Policia Local es reforçarà la vigilància i per a aquelles conductes incíviques, s'aplicaran les sancions contemplades en l'Ordenança Municipal de Tinença d'Animals de Companyia.

“Un xicotet gest dels propietaris dels gossos pot millorar la qualitat de vida de tots els veïns del municipi, així com estalviar recursos públics en la neteja de la ciutat”, ha valorat la regidor de Medi Ambient, Noelia Peris, qui ha explicat que “els excrements sense recollir representen un focus potencial d'infeccions, especialment per als xiquets i provoquen malalties en altres animals ja que poden contindre virus, bacteris entre altres organismes patògens”. Finalment, Peris ha agraït “la col·laboració ciutadana per a aconseguir entre tots una Burriana més neta”.