L'alumnat ha protagonitzat, juntament amb el Conservatori Professional de Dansa de Castelló, l'espectacle “Per amor a l'art”

Burriana. (14.01.24).- El Taller Coreogràfic del Centre Municipal de les Arts de Burriana ha inaugurat una nova edició del cicle de dansa jove “Tota la Dansa a escena”, organitzat per l'Associació Cultural Terpsícore en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló i la Diputació de Castelló. Per a l'ocasió, el Teatre del Raval ha sigut testimoni de l'obra “Per amor a l'art”, protagonitzada pels alumnes del centre burrianenc juntament amb el Conservatori Professional de Dansa de Castelló i en la qual s'han representat un total de 9 peces coreogràfiques.

L'espectacle ha combinat coreografies de Dansa Clàssica, Dansa Contemporània, Dansa Espanyola i Flamenc, amb el principal objectiu d'oferir al públic una visió completa de les modalitats de dansa reglades que existeixen a Espanya. De la mateixa manera, amb aquesta actuació s'ha posat de manifest el valor i el treball del professorat i l'alumnat en pro dels estudis oficials de dansa en els centres públics de la província de Castelló.

Així doncs, l'alumnat de dansa del centre burrianenc ha representat les les obres “De verdá” (Dansa contemporània i Folklore), “El passeig” (Dansa Clàssica), “A l'espanyola” (Dansa Estilitzada i Escola Pista de bitles), un extracte de “Sense parany ni cartó” (Flamenc) i un extracte de “Bernardas” (Flamenc). Per part seua, el Conservatori Professional de Dansa de Castelló ha interpretat les obres “Dansa dels Xicotets Cignes”, “Pizzicato Polka”, “Dansa Hongaresa” i, dins la Suite El Trencanous, “Dansa Àrab”, “Dansa Russa” i “Dansa de la Fada de Sucre”.

 

Amb tot, des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Burriana, “ens sentim molt satisfets de poder inaugurar el cicle i de col·laborar amb el Conservatori Professional, deixant constància que en el Centre Municipal de les Arts oferim eixa formació prèvia per a poder accedir als estudis reglats de Dansa”, ha explicat el regidor de l'àrea Jesús Albiol. Per part seua, la directora del centre municipal, Ana Llopis, ha agraït la col·laboració de l'organisme provincial, dirigit per Susana Rodrigo, al mateix temps que ha remarcat la importància de continuar creant oportunitats escèniques perquè els alumnes tinguen la possibilitat de mostrar el treball realitzat a l'aula.

L'II Cicle de Dansa Jove “Tota la Dansa a escena” continuarà amb les actuacions del Centre Autoritzat de Dansa Calasancio, l'Estudi de Dansa Coppelia i l'acadèmia PR Moviments.