Burriana aprova una modificació de crèdit per a reparacions ocasionades per la rebentada tèrmica i afrontar l'augment del cost de llum

Durant la sessió plenària s'ha dut a terme per unanimitat la substitució de la modalitat de garantia definitiva del contracte de ‘Enderrocament de l'edifici i construcció del nou centre d'ensenyament IES Jaume I de Burriana’ a l'empresa Acciona Construcció SA.

Burriana (26.10.23).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple Extraordinari una modificació de crèdit d'1.453.964,49 euros per a afrontar, entre diverses qüestions, les reparacions ocasionades per la rebentada tèrmica en els edificis públics del municipi i l'augment del cost de llum acumulat des d'el mes de gener passat. A més, s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, la substitució de la modalitat de garantia definitiva del contracte de ‘Enderrocament de l'edifici i construcció del nou centre d'ensenyament IES Jaume I de Burriana’ a l'empresa Acciona Construcció SA.

Respecte a la greu situació dels edificis públics, són diverses les infraestructures que s'han detectat en males condicions pels serveis tècnics de l'ajuntament, abans fins i tot que Burriana patira les fortes ratxes de vent i les pluges torrencials, i que després de la rebentada tèrmica han agreujat la seua situació considerablement. Una prioritat i una urgència ja que entre els edificis afectats, per als quals s'ha dedicat una partida 186.932 euros, es troben el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí Viciana, el CMC La Mercè, el propi Consistori, el Teatre Payà, el Llar Faller, el Museu de la Taronja, l'Edifici de la Filharmònica, el Refugi antiaeri, i alguns dels centres educatius públics de la localitat. En este sentit, el temporal ha provocat igualment un increment de les despeses de jardineria, ocasionat per un augment del nombre d'actuacions i caiguda d'arbratge. Així mateix, s'ha aprovat una partida de 60.000 euros per al manteniment i conservació de vies públiques, i una altra per a despeses corrents d'electricitat, per import de 470.000 euros, a causa de l'encariment en la factura de la llum acumulat des d'el mes de gener passat.

Per part seua, el regidor d'Hisenda, Alejandro Clausell, ha destacat que “l'equip de Govern ha necessitat una modificació pressupostària per a reparar tots els edificis públics, per un deficient manteniment i pels danys causats per la rebentada tèrmica”. Així mateix, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí ha volgut traslladar personalment als grups de l'oposició que “Burriana està d'enhorabona per l'anunci de la major inversió de la Generalitat en el municipi amb la construcció de la nova depuradora”, i ha valorat que “una infraestructura, de tant de calat i rellevància per a Burriana, mereix el consens de tots els partits polítics”.