El nou contracte suposarà reduir la despesa energètica en un 40 per cent i un estalvi d'al voltant del 50 per cent en la factura de la llum


  • L'empresa concessionària realitzarà una inversió de 2.646.660 euros, comprometent-se en el primer any i mig a la substitució de totes les lluminàries de Burriana


Burriana (06.10.23).- L'ajuntament ha aprovat la licitació sobre la nova contractació del subministrament i manteniment energètic de la ciutat per a aconseguir una Burriana més i millor il·luminada. Aquest nou servei suposarà una millora substancial, i de forma quasi immediata, en la il·luminació de la localitat, ja que portarà una inversió per part de l'empresa concessionària d'al voltant de 2.646.660 euros. Durant el primer any i mig es canviaran totes les lluminàries de la ciutat, la qual cosa suposarà reduir la despesa energètica un 40 per cent, i un estalvi d'al voltant del 50 per cent de la factura de la llum durant els pròxims quinze anys. Amb l'inici d'aquest nou contracte Burriana tindrà unes instal·lacions elèctriques en un breu període de temps completament noves, amb la substitució de components com a quadres de comandaments, cablejat, connexions, dispositius elèctrics i electrònics, llums, fusibles, canalitzacions i arquetes entre altres elements.


Entre les condicions per al nou servei d'il·luminació a l'empresa concessionària es troba la de tramitar les ajudes i subvencions a organismes, regionals, estatals i europeus en favor de l'Ajuntament de Burriana. En aquest sentit, el nou plec, també recull la correcta il·luminació dels edificis més emblemàtics de la localitat, per a enaltir l'arquitectura única que destaca per la seua etapa modernista. Així mateix, seguirà actiu el número de telèfon gratuït d'atenció ciutadana per a possibles incidències i avaries, les 24 hores del dia els 365 dies a l'any, així com un servei de guàrdia per a garantir la resolució de problemes relacionats amb el subministrament de llum immediatament.
L'equip de Govern ha fet els primers passos per a aconseguir una ciutat a l'avantguarda, més i millor il·luminada”, ha valorat el regidor de Via Púbica, Mario Trullen, qui ha explicat que “serem una ciutat més respectuosa amb el medi ambient, eficient en la gestió dels recursos públics, i estarem l'altura dels reptes urbanístics i turístics que Borriana té per davant”.