La proposta de la regidoria delegada de festes i falles defensa que la celebració reuneix els requisits d'antiguitat, originalitat, tradició popular, interés i capacitat per a l'atracció de visitants el Decret 119/2006, de 28 de Julio

Burriana (02.10.23).- L'Ajuntament de Burriana ha sol·licitat a la Direcció General de Turisme de la Generalitat Valenciana que es concedisca a la Batalla de Flores la declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana. La Batalla de Flores de Burriana té les seues pròpies singularitats, i encara que la part més coneguda siguen els quilos de confeti que inunden per complet de color la localitat, la vertadera distinció resideix en les seues carrosses, moltes d'elles, elaborades amb la tècnica del “paperet”. Una laboriosa tradició que consisteix a donar forma a cada “paperet” de seda de colors, pegant-ho un a un acuradament en l'estructura de les carrosses, amb les mans com a úniques eines.

La proposta de la regidoria delegada de festes i falles, que ha sigut secundada per la unanimitat dels grups polítics de la corporació local en comissions, recull que la celebració de la Batalla de Flores reuneix les característiques d'antiguitat, originalitat, tradició popular, interés i capacitat per a l'atracció de visitants, tal com es descriu en el Decret 119/2006, de 28 de Juliol, del Consell, regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d'interés turístic de la Comunitat Valenciana. “Un espectacle únic que fa vibrar a veïns, fallers i visitants a Burriana cada any. Des de l'Ajuntament, tenim el deure de potenciar, protegir i mantindre aquesta tradicional i única Batalla de Flores a la nostra província com a reclam per a atraure turisme i fer més grans les festes de Burriana”, ha valorat la regidor de Festes, Paloma Boix.