Continua la tramitació de l'expedient per a posar fi al contracte amb l'empresa contractista a causa de la seua falta de compliment en les responsabilitats estipulades en el contracte

 

Burriana (11.07.23).- L'Ajuntament de Burriana està prenent mesures per a abordar la situació de l'institut Jaume I, la construcció del qual porta paralitzada més d'un any, amb tot just els fonaments i les cobertes completades. Davant aquesta situació, continua la tramitació d'un expedient de rescissió del contracte amb l'empresa contractista, Acciona, per incompliment de les seues obligacions contractuals.

 

L'alcalde, Jorge Monferrer Daudí, va emfatitzar la postura de l'Ajuntament de rescindir el contracte amb Acciona a causa del seu incompliment. L'objectiu principal del consistori és rescindir l'acord com més prompte millor i procedir a una nova licitació per a garantir la finalització reeixida de l'institut. Per aixó, totes dues parts estan treballant conjuntament per a finalitzar la relació contractual de manera àgil i sense complicacions.

 

En relació amb aquest tema, el director de l'obra responsable del contracte, va presentar l'escrit de la resposta a les al·legacions presentades per l'empresa encarregada de les obres. Actualment, el procés de resolució del contracte es troba en la fase en la qual s'ha donat audiència al contractista perquè presente les seues al·legacions, i l'Ajuntament ha respost sobre aquest tema basant-se en l'esborrany presentat.

 

Es preveu traslladar la proposta d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu, com a pas preceptiu en aquest procediment. La resolució es prendrà sobre la base de la informació proporcionada per aquest organisme en un termini màxim de tres mesos.

 

La reunió celebrada ahir es va centrar en l'explicació dels arguments técnics que recolzen la desestimació de les al·legacions presentades pel contractista i en la continuïtat del procés de resolució del contracte degut al suposat incompliment. Es va posar l'accent que no existeixen raons per a realitzar modificacions contractuals, tal com exigeix l'entitat responsable.